Jocs per desenvolupar les seves capacitats

Aquest tipus d'activitat permet als nens conèixer el món per si mateixos

Els primers anys de l'educació d'un nen són fonamentals per al seu correcte desenvolupament. La sociabilitat, el descobriment de l'entorn i els hàbits i l'autonomia són factors clau.

El joc heurístic és una activitat en la qual els nens manipulen i combinen lliurement els objectes amb total llibertat explorant les diferents possibilitats que aquests ofereixen: emplenar, buidar, apilar, obrir i tancar. Aquestes accions els permeten exercitar i enriquir les seves capacitats físiques, mentals i emocionals.

Aquesta activitat està formada per dues parts: a la primera, els nens experimenten lliurement els materials, i en la segona, classifiquen el material seguint les instruccions de les mestres i el dipositen en el seu recipient corresponent.

El joc és protagonista a l'escola bressol de Sant Cugat, Little Ducky. FOTO: Cedida

Els jocs són una oportunitat perfecta per aconseguir un ambient de grup adequat per a tots els nens i nenes on l'adult pot observar els nens i conèixer-los millor. Els nens, a més, en aquests jocs perceben quines són les seves qualitats i es fa conscient de les pròpies lleis de la natura aprenent a estructurar millor el seu llenguatge i pensament.

Little Ducky utilitza aquestes activitats com a eina educativa on tant nens com mestres s'ho passen d'allò més bé. Aquesta escola bressol santcugatenca, a més fomenta altres qualitats amb la música, immersió lingüística, experimentació i una forta relació entre la família i l'escola.

 
Comentaris

Destaquem