El jovent vol trencar amb el model d'oci "elitista, homòfob i racista" de Sant Cugat

El col·lectiu de joves ha demanat més espais on poder trobar-se i flexibilitzar la burocràcia per poder organitzar esdeveniments

Representants del jovent de Sant Cugat s'han reunit en el Fòrum de Joves per buscar alternatives per l'oci juvenil de la ciutat, el dissabte 9 d'octubre en el Casal de Joves. Amb això, els presents han treballat en petits grups per fer una diagnosi de la situació actual de l'oci de la ciutat i han demanat més espais, flexibilitzar la burocràcia per organitzar esdeveniments o més suport per part de l'Ajuntament, amb l'objectiu de trencar el model d'oci nocturn que hi ha actualment a Sant Cugat.

D'aquesta manera, un dels aspectes que més ha preocupat al col·lectiu és la dificultat d'accés a espais on poder compartir el seu coneixement o el seu art: "Sant Cugat té un model d'oci nocturn molt concret basat en el consum en el qual molts dels joves no tenim cabuda". A més, els diferents portaveus han especificat que es troben amb "traves per part de l'Ajuntament" a l'hora d'accedir a aquests espais amb una burocràcia molt complicada i poc flexible. "Hem de potenciar la cultura i els espais on poder-la fer" han afegit.

D'altra banda, tot i que el col·lectiu ha assenyalat que hi ha entitats destinades a oferir activitats juvenils, com el cas de l'Oh!ficina Jove, aquests estan molt enfocades a un públic familiar o juvenil: "Ens veiem oblidats per aquestes entitats institucionalitzades". A més, han assenyalat que moltes vegades no es té en compte la realitat dels joves, i és que s'ofereixen activitats amb un preu molt elevat: "Ens trobem amb la dicotomia de voler ser autònoms i dependre de la família per poder participar en algunes activitats".

L'actual model d'oci nocturn no agrada als joves que han estat presents, els quals consideren que hi ha un model "elitista, homòfob i racista". També, han assenyalat que aquest model es troba allunyat del nucli urbà, amb dificultats d'accés i en zones poc il·luminades, el qual "facilita les agressions".

És per això, que el jovent vol unir-se i troben a faltar cursos i formacions de joves per altres joves per tractar temes com les addiccions, l'accés al treball o la salut mental entre altres. "Actualment les associacions i entitats estan molt descentralitzades i ha arribat el moment d'unir-nos per treballar conjuntament pel que volem". D'altra banda, algunes propostes també han anat encaminades a compartir amb la ciutadania, com pot ser un mercadet d'intercanvi de roba o cultura.

Finalment, els regidors de joventut de l'Ajuntament de Sant Cugat, Marco Simarro (CUP Sant Cugat) i Alba Gordó (ERC Sant Cugat), s'han compromès a treballar amb les conclusions que s'han aportat en el Fòrum de Joves. "Les conclusions que hem tret avui ens ajudaran a treballar. Ara toca continuar per construir un futur amb una proposta alternativa" ha sentenciat Gordó.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem