La Junta de l'Associació de Veïns de Volpelleres es trenca per La Mirada

Dimissions a la Junta de l'Associació de Veïns de Volpelleres pel paper del president en la nova plataforma en defensa de la construcció de La Mirada al bosc

La creació de SOS La Mirada, una entitat que defensa la construcció de l'escola al Bosc de Volpelleres, ha generat tensions a la junta de l'Associació de Veïns de Volpelleres. El fet que el president de l'entitat veïnal, Marc Garcia, s'hagi erigit com a portaveu de la nova plataforma no ha agradat a bona part de la direcció de l'Associació de Veïns, que fins ara havia apostat per la neutralitat davant d'aquest conflicte.

Dels sis membres actius de la Junta, quatre han reiterat la voluntat de no posicionar-se sense abans conèixer l'opinió majoritària del veïnat. I veuen el pas del president com un abandonament d'aquesta neutralitat. Davant d'aquesta situació, Marc Garcia posarà el seu càrrec a disposició dels socis. "Vaig remarcar que ho feia a títol personal, però entre alguns veïns i a la Junta entenen que la presidència de l’Associació no és compatible en fer de portaveu de la plataforma SOS La Mirada", ha explicat Garcia al TOT.

Ignasi Nicolas: "Tot va encaminat perquè l’Associació es posicioni a favor de l’escola al bosc"

Ignasi Nicolas, fins ara tresorer de l'Associació de Veïns, ja ha renunciat al seu càrrec per aquest conflicte. "El president i el secretari han estat pressionant sempre a la Junta per posicionar-se a favor de l’escola al bosc. Mai ens hem volgut posicionar sense copsar l'opinió dels veïns, pensant que era un tema que dividia més que unia", ha defensat Nicolas al TOT.

A més, el fins ara tresorer denuncia que des de la creació de SOS La Mirada, els socis de l'Associació de Veïns s'han multiplicat per dos. Ho veu com una maniobra per aconseguir que l'entitat es posicioni a favor de la construcció de l'escola al bosc: "Tot va encaminat perquè l’Associació es posicioni a favor de l’escola al bosc". 

Albert Biosca "Des de l’Ajuntament s’ha intentat que féssim alguna actuació perquè La Mirada es fes al bosc. Sempre ho hem frenat"

Un altre membre de la Junta, Albert Biosca, també deixarà el càrrec si Marc Garcia segueix a la presidència. Una situació que dona per feta: "Posar el càrrec a disposició dels socis és una pantomima, no ha complert els estatuts i hauria de marxar. En els últims dies s’han multiplicat els socis i s’ha treballat els suports necessaris per guanyar la votació. És una votació que és evident qui la guanyarà, fa temps que ho preparen". "És incompatible la neutralitat d’un càrrec i el suport a una altra banda. S’ha carregat els acords de la Junta i no sap si representa la població del barri", emfatitza sobre el paper del president.

A més, Biosca assenyala el govern de Sant Cugat: "Des de l’Ajuntament s’ha intentat que féssim alguna actuació perquè La Mirada es fes al bosc. Sempre ho hem frenat". "El que em sap més greu és que la construcció o no de l’Escola és una responsabilitat política, del govern que hi ha ara i del que hi havia abans. I han aconseguit que sembli que el que passi sigui responsabilitat dels ciutadans i tenen l’excusa", ha lamentat Biosca, criticant que s'hagi enfocat com un enfrontament entre ciutadans.

A més, tant Biosca com Nicolas insisteixen que no és que l'Associació sigui neutral davant el conflicte, sinó que els estatuts marquen que no es poden posicionar sense conèixer l'opinió majoritària del veïnat. Una divisió d'opinions a la Junta que ve de lluny, com explica Biosca: "La Junta que es va muntar som set persones que no ens coneixíem, per no fer desaparèixer l’entitat. No teníem un programa comú, però teníem ganes de fer coses i representar al barri".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem