L'activista Berta Cáceres és la protagonista de la Diada de la Noviolència

La celebració tindrà lloc diumenge. 29 de gener, a la plaça dels Quatre Cantons

Berta Cáceres, líder indígena lenca, feminista i activista del medi ambient serà la protagonista de la Diada de la Noviolència d'enguany. 

Un any més, la Universitat Internacional de la Pau (Unipau) commemora l'assassinat de Mahatma Gandhi. I ho fa el cap de setmana més proper a la data del seu assassinat, que va tenir lloc el 30 de gener de 1948. 

Així doncs, el pròxim diumenge, 29 de gener, la plaça dels Quatre Cantons acollirà l'acte central de la Diada de la Noviolència. Després, i seguint la proposta d'edicions anteriors, s'exposaran a la plaça de Magí Bartralot, els resultats del treball artístic que la Unipau, juntament amb el Taller Triangle, han executat al llarg d'aquest curs amb alumnes de primària de diversos centres santcugatencs. 

Berta Cáceres

Berta Cáceres va néixer a Honduras el 4 de març del 1973. Entre moltes altres, Cáceres va destacar per la seva lluita constant a favor dels drets dels indígenes i la lluita pel medi ambient. 

L'any 1993 va ser cofundadora del Consell Cívic d'Organitzacions Populars i Indígenes d'Hondures per lluitar en defensa del medi ambient, el rescat de la cultura lenca i per elevar les condicions de vida de la gent de la regió. 

Gran part de la seva lluita es va centrar en contra de la privatització dels rius i projectes de preses hidroelèctriques de privatització dels inversos internacionals. 

Berta Cáceres va ser assassinada el 3 de març del 2016 a casa seva. 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem