L'AFA del Vallès Occidental participa en un calendari dels Mossos contra l'alzheimer

L'Associació de Familiars de persones amb Alzheimer del Vallès Occidental apareix en el calendari solidari que impulsen els Mossos d'Esquadra contra aquesta malaltia

Per 5è any consecutiu, els Mossos d'Esquadra han impulsat una iniciativa per fer front a l'alzheimer i les seves conseqüències entre els malalts i els familiars i cuidadors d'aquests. Per això, el cos policial ha realitzat, de nou, un calendari solidari per recaptar diners per la Federació d'Associacions de Familiars de persones amb Alzheimer d'arreu de Catalunya, en la qual hi ha la del Vallès Occidental.

Les fotografies del calendari s'inspiren en tradicions catalanes i s'ha pogut realitzar gràcies a la participació de 16 fotògrafs, 21 entitats i 12 ajuntaments. El calendari de l'any 2019, del qual se n'han imprès 18.000 exemplars, pot comprar-se a 750 establiments d'arreu de Catalunya, entre els quals n'hi ha algun de Sant Cugat, i té un preu de 5 euros.

Imatge de la presentació del calendari solidari dels Mossos d'Esquadra. FOTO: Ferran Mitjà

Imatge de la presentació del calendari solidari dels Mossos d'Esquadra. FOTO: Ferran Mitjà

El dilluns 3 de desembre s'ha fet la presentació oficial d'aquest calendari, en la qual Anna Fitó, de l'AFA del Vallès Occidental ha assenyalat que "com a entitat pensem que hem d'arribar a sensibilitzar la població". "L'alzheimer avui dia és una malaltia que no té cura i és una llosa, tant pel malalt com per la família, i cal que la gent estigui sensibilitzada per demanar a les administracions les ajudes i els suports necessaris", ha afegit.

D'altra banda, el cap de la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Sant Cugat, Manel Martínez, ha explicat els objectius principals del calendari: "Les finalitats del calendari són donar a conèixer la tasca que fa la AFA, sensibilitzar sobre la malaltia i la recaptació econòmica que permeti que aquestes associacions segueixin treballant", ha dit Martínez.

Al final de l'acte de presentació, que s'ha celebrat a la Casa de Cultura, els Marxosos del Vallès han realitzat una actuació.

El TOT Sant Cugat va entrevistar a un cuidador d'una persona amb alzheimer durant el Dia Mundial contra aquesta malaltia.

Més info: Fargas: "Per ajudar una persona amb alzheimer se l'ha d'estimar i estar al seu costat"

 
Comentaris

Destaquem