L'Ajuntament defensa el Pacte per la Nit com una "eina flexible"

El consistori preveu que en les properes setmanes s'arribi a un consens per un nou Pacte per la Nit amb veïns, entitats i restauradors

La setmana passada es van reprendre les reunions pel Pacte per la Nit amb desconfiança cap a l'Ajuntament per alguns dels agents implicats en la trobada. "Han perdut la credibilitat. Quina garantia hi ha que ho compleixin", deia el president del Gremi de Restauradors, Xavier Vendrell, en referència al fet que el consistori va trencar unilateralment alguns dels aspectes del darrer Pacte per la Nit i quina garantia tenen que el nou acord es compliriai.

En aquest context, el regidor de Joventut, Raül Grangé, ha argumentat que "no pot haver cap document immutable". "Potser d'aquí un o dos anys tornar a haver-hi un conflicte que fa tornar a posar sobre la taula el Pacte", ha afegit.

No és començar de zero

Sobre la reunió que va tenir lloc per començar a dibuixar de nou el Pacte per la Nit i que alguns dels assistents van considerar com infructuosa, Raül Grangé ha assegurat que "va ser positiva". A més, es mostra optimista i creu que en dues trobades més es podria arribar a un consens.

Segons el regidor, no es tracta de començar de zero, ja que l'Ajuntament no va trencar el Pacte per la Nit, sinó modificar algun aspecte puntual.

La proposta de l'Ajuntament

A la reunió, l'Ajuntament es va presentar amb la seva proposta sobre els horaris i espais de les terrasses i concerts a Sant Cugat, que s'haurà de consensuar entre tots. Entre el Gremi de Restauradors i algunes entitats no va agradar la proposta, mentre que la Federació d'Associacions de Veïns la veia correcte en alguns aspectes.

Entre altres, es proposa la divisió de Sant Cugat en zones per decidir on i fins quan s'han de fer els concerts. A Can Solà, es podran fer fins les sis del matí, mentre que a les zones més cèntriques serà fins les dotze de la nit. Pel què fa a les terrasses, hi ha petites variacions horàries i la disminució de la temporada d'estiu, ja que s'ha creat l'època d'entretemps.

"Tot el que proposem és molt raonable. És de sentit comú. No hi ha ciutats que tinguin contínuament concerts al centre", ha exposat Raül Grangé. "Estem modificant una hora, no és un drama", ha afegit sobre l'horari de les terrasses.

 
Comentaris

Destaquem