L'Ajuntament destina 1,8M d'euros en 11 obres que es faran durant l'estiu

L’objectiu de les actuacions és millorar la qualitat de l’espai públic i potenciar la seguretat i l’accessibilitat dels vianants

L'Ajuntament de Sant Cugat ha destinat un pressupost d'1,8M d'euros en 11 obres que es realitzen durant l'estiu. Les obres es basen en una sèrie d'actuacions de manteniment per millorar la qualitat de l'espai públic, la mobilitat i la seguretat al municipi. En total, s'invertiran 1.839.079,79 euros que se sumen als 670.000 € dels treballs que s'estan fent des de finals de febrer per connectar el barri de Can Barata a la xarxa d'abastament d'aigua.

Així, les obres que s'estan duent a terme són les següents:

Qualitat urbana i Mobilitat:

  • Arranjament i millora de les voreres: Durant l’estiu s’estan fent actuacions a les avingudes de l’Enllaç, Can Picanyol i Cerdanyola (entre les places de la Pelleria i Cerdanyola), al passeig Olabarria, i als carrers Mozart, Álvarez, Pla de la Pagesa, Roserar, Plana, Terrissers, Andes, Lugo, Leon de Gredos, Saragossa, Tarragona i camí de Sant Cugat al Papiol. Aquestes actuacions estan incloses dintre del Servei de Manteniment de voreres, dotat amb un pressupost de 400.000€.
  • Instal·lació de balises amb tecnologia LED a un centenar de passos de vianants: l’actuació vol contribuir a millorar la visibilitat d’aquests passos, reforçant així la seguretat dels vianants i dels vehicles. Els treballs, a càrrec de l’empresa Citelum, han començat aquest dilluns i s’allargaran durant sis mesos.  El pressupost és de 186.158€€.
  • Creació d’itineraris accessibles per a bicicletes i vianants a Can Sant Joan: els treballs ja han començat i allargaran fins a finals d’any. Serviran per connectar el parc empresarial a través de l’avinguda de la Generalitat, la Via Augusta, l’avinguda Alcalde Barnils o els carrers Sena i Mercè Vilaret. Les obres s’executen en dues fases i tenen un cost de prop d’1.100.000€.
  • Millora de l’accés de vianants al nou IES Leonardo da Vinci: S’amplia la zona d’accés al nou centre educatiu per garantir una major comoditat i seguretat. L’actuació la farà la Brigada municipal d’obres.
  • Nou enllumenat públic a l’aparcament dissuasiu d’av. Roquetes: per millorar l’accessibilitat i la seguretat. Les obres començaran a principis d’agost i s’allargaran fins a mitjans de setembre. Aniran a càrrec de l’empresa Citelum, concessionària del manteniment de l’enllumenat públic, i té un cost de 128.840,8 €
  • Connexió del barri de Can Barata a la xarxa de subministrament d’aigua potable: els treballs, que inclouen  la construcció d’una canonada d’1,2 km, van començar a finals de febrer i s’acabaran d’executar aquest estiu. Les obres les està executant l’empresa Construccions i Instal·lacions Tagoin S.A, i tenen un cost de prop de 670.000 €
  • Arranjament de tapes i registres del clavegueram: a l’avinguda de Roquetes, entre el carrer Joan Amades i l’av. Via Augusta, per substituir les tapes malmeses o enfonsades de la calçada. L’actuació va  càrrec de la Brigada municipal.

Medi Ambient:

  • Tancament perimetral dels futurs horts socials del carrer Andana: s’instal·laran 20 metres lineals de tanca (similar a la del solar del costat) amb una porta de 3 metres d’ample per tancar el solar on està previst fer els horts.
  • Estabilització d’un talús i adequació de camins del Projecte Vores: en el marc d’aquest projecte dels Pressupostos Participatius es preveu una actuació per estabilitzar un talús del Torrent de Llaceres per mitjà de vegetació i malla de fibra de coco. També s’aprofitarà per acabar de regularitzar el terreny i adequar camins en aquell sector. Els treballs es faran a partir de setembre.

Parcs i Jardins:

  • Instal·lació de reg a l’av. dels Països Catalans: es posarà xarxa de reg per degoteig per poder regar els arbres de noves plantació en aquesta avinguda. El pressupost és de 6.670,23 €

Habitatge públic:

  • Nova instal·lació fotovoltaica d’autoconsum a l’edifici de lloguer per a joves del carrer Mar de la Xina, 7. Servirà per cobrir la demanda d’energia elèctrica dels espais comuns de l’edifici. El pressupost és de 17.410,76 €.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem