L'Ajuntament estudia avançar la inversió per construir l'escola La Mirada

L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha explicat que la construcció d'aquest edifici podria acabar amb la necessitat que té Sant Cugat de comptar amb més escoles

L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha explicat al programa Línia directa de Cugat.cat que l'Ajuntament està "avaluant totes les possibilitats perquè la inversió de la construcció de l'edifici de l'escola La Mirada pugui fer-se des del municipi. No seria la primera vegada que s'avança la inversió. Sobretot seria per prioritzar i garantir l'escolarització".

El fet és que part de la comunitat educativa local s'ha mostrat preocupada per la forta demanda que han tingut les escoles públiques de Sant Cugat i la manca d'oferta. Precisament aquest any, els centres educatius han rebut 615 sol·licituds per les 575 places de les quals disposava el municipi. Situació que ha obligat al Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya a obrir dos cursos bolet a les escoles Turó de Can Mates i Collserola.

Tenint en compte aquesta situació, Conesa ha recordat que "la Generalitat no té capacitat per a fer aquesta inversió. Hem de ser exigents amb el Departament perquè posi tots els equipaments necessaris per garantir tot el procés educatiu. La solució que ens dona, per ara, el Departament és obrir cursos bolet, però nosaltres estem disposats a avançar la inversió perquè La Mirada pugui ser una escola important".

En aquest sentit Conesa ha detallat l'opció que l'escola La Mirada sigui un centre que ofereixi més de dues línies, fet que permetria no haver de construir una 13a escola nova.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem