L'Ajuntament estudia personar-se com a acusació particular en casos de violència sexual

L'alcaldessa condemna "rotundament qualsevol mena de violència sexual" i valora el treball conjunt amb Mossos per prevenir aquests delictes

L'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès estudia personar-se com a acusació particular en els dos casos de presumpta agressió sexual que han succeït els darrers dies en una zona d'oci nocturn del municipi, així com en qualsevol altre cas de violència sexual que tingui lloc a Sant Cugat.

Més info: Nou cas d'agressió sexual a Sant Cugat

Així s'ha anunciat mitjançant un comunicat després de la reunió que han mantingut l'alcaldessa, Carmela Fortuny, i el cap de la comissaria dels Mossos d'Esquadra a Sant Cugat, Manel Rodríguez, aquest dimarts, 5 de febrer, per analitzar conjuntament els dos casos de presumpta agressió sexual que han succeït els darrers dies a la ciutat. Una reunió que ha comptat amb la presència de la tinenta d'alcalde de Seguretat Ciutadana, Cristina Paraira, i representants del cos de la Policia Local.

L'alcaldessa condemna "rotundament qualsevol mena de violència sexual" i remarca la "tolerància zero davant els abusos envers les dones".

Durant la reunió, s'ha acordat que l'Ajuntament s'adherirà de manera immediata al Protocol de seguretat contra les violències sexuals en entorns d'oci aprovat recentment pel Govern de la Generalitat. Un protocol que pretén evitar que cap conducta que atempti contra la llibertat sexual quedi impune, especialment en els entorns d'oci. Per això s'estableixen les accions operatives envers l'agressor i les pautes d'actuació dels cossos de seguretat davant casos d'assetjament no penal o violències sexuals constitutives de delicte. L'objectiu, per tant, és donar criteris als professionals de seguretat davant totes les violències sexuals.

D'altra banda, Rodríguez ha avançat que els Mossos d'Esquadra, en coordinació amb la Policia Local, reforçaran la vigilància a la zona d'oci nocturn on s'han produït les dues presumptes agressions sexuals. Així mateix, l'Ajuntament hi instal·larà els propers caps de setmana una carpa per informar i prevenir aquests tipus de comportaments com ja s'ha fet en anteriors ocasions en altres espais d'oci. L'Ajuntament també impulsarà pròximament una campanya de sensibilització per prevenir qualsevol mena d'agressió sexual.

Actualment, Sant Cugat compta amb dos protocols diferents per lluitar contra la violència masclista: el Protocol d'actuació davant la violència masclista en espais d'oci i el Protocol per a l'abordatge transversal de la violència masclista en l'àmbit municipal.

Per a més informació sobre el Servei d'Informació i Atenció a la Dona (SIAD): https://www.santcugat.cat/web/servei-datencio-a-la-dona

Més informació
 
Comentaris

Destaquem