L'Ajuntament impulsa un procés participatiu pels santcugatencs de 0 a 30 anys

El Pla Local 0-30 anys vol ser la guia per afrontar els reptes dels infants, adolescents i joves de Sant Cugat

L’Ajuntament de Sant Cugat ha engegat un procés participatiu per elaborar un pla local pels santcugatencs i santcugatenques de 0 a 30 anys. L'objectiu és recollir propostes en relació a les necessitats de la ciutadania d'aquesta franja d'edat i que infants, adolescents, joves i famílies puguin debatre i decidir les accions que es duran a terme els propers anys. Aquest dilluns 28 de maig s’inicia la recollida de propostes a través de la plataforma decidim.santcugat.cat, que estarà activa fins l'1 de juliol.

Fins ara, l'Ajuntament disposava de diferents plans referents a la infància, l'adolescència i la joventut. "Hem decidit fer una mirada global a la població des dels 0 fins als 30 anys", ha destacat la regidora d'Educació, Esther Salat, que ha afegit que la voluntat és "donar veu a tota la ciutadania per veure com es poden resoldres els reptes que té la ciutat". La intenció és implicar a la ciutadania i donar-los l'oportunitat "d'incidir en les polítiques públiques", segons el regidor de Joventut, Eloi Rovira.

Durant el 2017, l'Ajuntament de Sant Cugat va encarregar una diagnòsis de la ciutat des del punt de vista dels infants, adolescents i joves. D'aquest treball van sortir els reptes principals que han d'afrontar aquests col·lectius: accés a l'habitatge, criança, mobilitat, lleure, salut, participació i formació i ocupació. Així, tots els santcugatencs i santcugatenques majors de catorze anys podran fer propostes encaminades a resoldre aquests reptes a través de l'espai web habilitat.

Tallers i activitats

A més de recollir les propostes de la ciutadania a través d'internet, l'Ajuntament organitzarà activitats per arribar a un públic més ampli. En primer lloc, entre els mesos de maig i juny es convocaran sessions de grups de treball sectorials (consells de joves, infants, escolar, de cultura, d'esports...) per debatre sobre propostes pel Pla Local 0-30 anys.Tallers de debat sectorials

Durant el mes de juny es duran a terme diversos tallers amb els alumnes de 8 a 12 anys de les escoles de Sant Cugat per recollir les seves propostes. Així mateix, s’incentivarà la participació dels joves dels instituts de la ciutat.

Finalment, durant la darrera quinzena de juny s’estan preparant altres actuacions al carrer per acabar de recollir de forma presencial les propostes de la ciutadania, posant especialment èmfasi en les famílies, adolescents i joves a qui va dirigit aquest Pla 0-30.

 
Comentaris

Destaquem