L’Ajuntament suspèn la concessió de llicències a clubs de fumadors de cànnabis

La suspensió té un període d’un any i es fa amb la finalitat d’estudiar com s’ha de regular aquesta activitat, segons informa el consistori en un comunicat

L’Ajuntament ha suspès, aquest dilluns 6 de juliol, la tramitació i concessió de llicències urbanístiques, ambientals i recreatives a Clubs Socials Privats consistents en Associacions de consumidors de cànnabis, tal com informa el consistori en un comunicat. El consistori ha assegurat al TOT que la mesura afecta l'obertura del local que s'havia d'obrir properament a Can Magí, i que aquest no podrà iniciar la seva activitat

Tot i això, segons ha explicat Francesc Rodríguez, el vocal del Club Cànem Mil·lenari, que té previst obrir a Can Magí un local, aquest decret no els afectaria, ja que tenen "un document signat de llicència". "Tenim la llicència definitiva, i en teoria no ens ha d'afectar: Ja hem contactat amb l'advocat i si no podem obrir, entrarem en un procés d'indemnització. Nosaltres tenim intenció d'obrir, o obrim o haurem de continuar anant al mercat negre", ha subratllat. En paral·lel, Rodríguez ha valorat que l'Ajuntament tingui intenció d'iniciar un procés de regularització d'aquesta activitat.



En el comunicat, l'Ajuntament diu que la suspensió és per un període d’un any, i que inclou tant la sol·licitud de noves llicències com la comunicació prèvia d’inici d’activitats per a la instal·lació i l’ampliació d’aquests clubs. D’aquesta manera, per tant, a Sant Cugat ja no es pot obrir cap club cannàbic com a mínim durant un any.



Aquesta suspensió, segons el consistori, es fa amb la finalitat d’estudiar i analitzar en l’àmbit de les competències municipals com s’ha de regular aquesta activitat pel que fa a aspectes com la ubicació dels clubs, les seves instal·lacions o les condicions tècniques dels locals.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem