L'AMPA de La Floresta vol que s'executin les obres de millora demanades des d'octubre

Les famílies del centre educatiu estan recollint signatures amb fotografies de l'estat de les instal·lacions

L'AMPA de l'escola La Floresta ha posat en marxa una recollida de signatures per demanar a l'Ajuntament que realitzi les obres de millora i manteniment que el centre necessita per tal que "els infants gaudeixin d'una escola segura i de qualitat". 

Tal com diu el document, penjat a través del web de l'AMPA, "a l'escola s'han generat diverses incidències relacionades amb el manteniment del centre i amb desperfectes que s'han ocasionat i que, a hores d'ara, no s'han resolt". L'escrit, a més, afegeix que "des de l'Ajuntament moltes d'aquestes incidències són catalogades com a inversions i no pas com a manteniment". 

En aquest aspecte, la tinenta d'alcalde a la Presidència i Serveis Urbans, Cristina Paraira, ha explicat en declaracions al TOT que "al novembre ens vam reunir amb l'escola per veure quines actuacions calia fer. D'entre aquestes, algunes eren petites i d'altres més grans. Hem anat fent coses, com reparar una reixa de l'edifici d'infantil, petits enrajolats, hem reparat unes fixacions dels lavabos d'infantil...Tenen raó en què encara falten coses, sobretot a l'exterior de l'escola, ja que l'interior ho hem anat arreglant tot per garantir la seguretat dels alumnes i dels mestres".

Paraira ha volgut afegir, en aquest punt, que des del mes de novembre, l'escola ha entrat un total de 35 incidències lleus per reparar, que depenen de la Brigada Municipal. Des de llavors, i "amb una priorització per part de l'escola s'han resolt fins a 18. Per tant, anem fent. Potser no amb la ràpidesa que ells voldrien però anem fent". En aquest punt, la tinenta d'alcalde ha volgut recordar que la Brigada s'encarrega del manteniment de 53 equipaments municipals i "tots tenen coses a reparar".

Una problemàtica que ve de lluny

El drenatge de l'escola no funciona correctament FOTO: Cedida

Aquesta és la segona instància que arriba a l'Ajuntament des de La Floresta. I és que el passat mes d'octubre, des del Consell Educatiu del centre es va enviar un document de 45 pàgines on es detallava cadascuna de les incidències. Ara, la nova instància ha estat redactada per les famílies del centre, que esperen que l'Ajuntament realitzi les obres que encara no s'han efectuat.

Segons detalla el document, al novembre del 2015, va tenir lloc una reunió entre l'Equip directiu i els responsables municipals de la brigada, de riscos laborals i de parcs i jardins, de la qual, segons el comunicat de l'escola "l'Ajuntament es va comprometre fermament a dur a terme quatre accions abans de finalitzar el 2015".

D'aquestes quatre, que eren: revisar i fer manteniment de la teulada, reparar els forats de la tanca exterior del centre, reparar la tanca d'educació infantil i millorar la resposta de la brigada pel que fa a petites reparacions i manteniments, només les dues últimes s'han dut a terme.

A més, l'escrit recorda que en una reunió durant l'estiu del 2014, el que aleshores era director d'Àmbit de Serveis Socials, Xavier Fornells, els va comunicar que durant aquell estiu s'ampliaria el número de lavabos al pati de l'edifici de primària. Obra, que, a hores d'ara, encara no s'ha efectuat. En aquest aspecte, Paraira ha remarcat que "això és una actuació, no una obra de millora. En el moment que ho van sol·licitar era finals d'any i el pressupost encara no estava aprovat. A més, un cop tinguem els romanents aprovats ens haurem de reunir amb totes les escoles a veure quines necessitats tenen". 

Aconseguir una escola segura

El mal estat de les tanques de l'escola permet que entrin els porcs senglars durant el dia FOTO: Cedida

Tal com es demanava en la primera instància, el nou document sol·licita que s'efectuïn les millores necessàries per garantir, no només, que el centre és segur, sinó que l'accés a l'escola està ben assenyalat.

A més, de la mateixa manera que Oriol Castellví, director del centre, ho demanava a la primera instància redactada, ara, es demana que l'Ajuntament "respongui argumentadament a aquesta sol·licitud per escrit, indicant-hi els terminis previstos per a l'execució de les tasques". 

 
Comentaris

Destaquem