L'antic Ajuntament podria ser un hotel d'entitats i la Casa Aymat un centre formatiu

Dels equipaments del barri, de la seguretat i dels pressupostos participatius s'ha parlat al Consell de Barri Centre-Oest aquest dijous, 13 d'octubre

Els equipaments del barri, i les propostes dels pressupostos participatius que l'afecten han centrat bona part del debat del Consell de Barri del Centre Oest celebrat aquest dijous, 13 d'octubre, a l'antic ajuntament de Sant Cugat. Una reunió que ha començat amb l'anàlisi dels equipaments del barri per part de Carmela Fortuny, tinenta d'alcalde de Cultura.

Fortuny ha fet un primer bloc agrupant l'Escola d'Art i Disseny, la Casa Aymat, Can Maristany i Can Quitèria. En aquest grup ha destacat que "l'Escola d'Art necessita més espai per poder desenvolupar la seva activitat, mentre que es constata que la Casa Aymat té molt poca afluència de públic. Pel que fa a Can Quitèria, serà un espai Grau-Garriga, però acollint altres autors, plantejant la reordenació d'aquest espai per crear un vincle entre exposició i formació. Pel que fa al Centre d'Art Maristany, volem alliberar aquest espai dels tallers per dedicar-lo exclusivament a l'art contemporani".

En aquesta línia, Fortuny ha manifestat la voluntat de fer que "la Casa Aymat recuperi el seu esperit fabril, dedicant bona part de la seva activitat a la creació, amb la formació no reglada, acollint els tallers que fins ara estan disgregats per la ciutat".

Parlant d'equipaments, Fortuny ha fet referència a la sessió de la Casa Jaumandreu a l'Ateneu, afirmant que "està donant vida al barri", i ha repassat l'estat de La Unió Santcugatenca, dient que "està dins els terminis previstos" i que "s'hauria d'inaugurar el 2019".

En aquest apartat, Fortuny s'ha referit a l'antic ajuntament. "Hi ha la proposta als pressupostos participatius perquè aculli un hotel d'entitats", ha apuntat.

Un hotel d'entitats a l'antic ajuntament?

Carmela Fortuny ha explicat la situació dels equipaments del barri  FOTO: C. Caballé

La polèmica al Consell de Barri Centre Oest ha arribat en tractar les propostes del pressupost participatiu. Concretament, de la proposta de crear un hotel d'entitats a l'antic ajuntament, a petició de l'Associació Veïnal del Centre-Estació. Tot i aquesta petició, la presidenta del Consell de Barri, Mayte Pérez, ha explicat que "es va mirar d'adaptar la planta de dalt per a les entitats, però hi manca ascensor, i no seria accessible a tothom. És per això que s'està estudiant la viabilitat de què sigui aquesta la seva ubicació".

Marc Villoro, representant de l'associació veïnal, ha manifestat el desacord amb la decisió de l'Ajuntament de mantenir la proposta del procés participatiu excloent que la ubicació d'aquest hotel d'entitats sigui a l'antic ajuntament. "Ens desvinculem de la proposta, perquè després de tota la feina feta amb el procés, excloent com a ubicació l'antic ajuntament, ens sentim decebuts". En aquest sentit, ha anunciat que l'associació no defensarà la proposta en l'acte públic del 17 d'octubre.

Tant Pérez com Fortuny han volgut aclarir que no és cert que es descarti aquesta ubicació, ja que "caldrà un estudi tècnic acurat en cas que aquesta proposta sigui escollida per votació popular per veure la viabilitat de l'emplaçament" i han encoratjat a "defensar la proposta, ja que val la pena un hotel d'entitats".

Seguretat

També s'ha parlat de seguretat al barri FOTO: C. Caballé

La seguretat a Sant Cugat també ha estat present al Consell de Barri. El caporal Òscar Fernández ha assistit al Consell per explicar els passos que s'estan seguint pel que fa a l'ocupació a Can Trabal. En aquest sentit, ha explicat que s'ha constatat que estan connectats a la xarxa de llum i aigua de manera il·legal i que "es procedirà a tallar aquests subministraments". Amb tot, ha aclarit que "no hem detectat que sigui gent problemàtica", i ha apuntat que són unes 90 les cases ocupades a Sant Cugat.

En aquest apartat, el debat sobre la seguretat a Sant Cugat s'ha posat sobre la taula, apuntant la "manca d'efectius policials a la ciutat", com ha assenyalat Alfredo Bergua, vocal del PP. Per la seva banda, Rafael Robledo, vocal en representació de la Ciclista Sant Cugat, ha remarcat que "falta informació a la ciutadania" fet que genera "malestar", i Sergio Blázques, vocal de Cs, ha destacat la "total impunitat amb la qual actuen". "Qui ho fa a 75 metres de la comissaria (en referència al robatori de la nit de dimecres a dijous) és perquè té la sensació de total impunitat", ha lamentat.

 
Comentaris

Destaquem