L'any nou xinès també se celebra a Sant Cugat

L'associació d'estudiants xinesos d'Esade a Sant Cugat celebra l'any nou xinès

L'associació d'estudiants xinesos d'Esade a Sant Cugat ha celebrat l'any nou xinès aquest dimarts, dia 9 de febrer, amb un acte a l'escola de negocis on la cultura i tradició xinesa han tingut un protagonisme destacat. És la primera vegada que s'organitza l'any nou xinès a Esade, on hi estudien gairebé un centenar de joves del país asiàtic. Oficialment, el nou any xinès, el del mico, va començar el 8 de febrer.

L'acte, que ha aplegat desenes de curiosos i estudiants, ha comptat amb la presència del Cònsol General de la República Popular Xinesa a Barcelona, Tang Heng, que ha destacat la reputació que Esade té a Xina i les bones relacions que hi ha entre universitats dels dos països. "Esade té un gran nivell d'internacionalitzció, és de les millors universitats del món i la Xina se sap. Cada vegada hi ha més estudiants xinesos", ha explicat el Cònsol.

Jiang Li, president de l'associació d'estudiants xinesos, ha explicat per què han decidit engegar aquesta iniciativa de celebrar l'any nou xinès a la universitat on estudien: "Volem que la gent gaudeixi de la cultura i tradició xinesa. A vegades es mostra una imatge dolenta de la Xina i no és així, volem demostrar que no és així".

Concretament a Esade hi ha, aquest curs, 97 estudiants xinesos. I és que Li afirma que l'escola té un nom al seu país: "És molt coneguda, sobretot perquè va arribar a un acord amb una de les universitats més importants de Pequín". Tot i això, la celebració "no és només pels xinesos, sinó per tots els estudiants" amb l'objectiu que gaudeixin i coneguin la cultura del país asiàtic.

 
Comentaris

Destaquem