contingut promocionat
ALERTIS BROK

 

 

L'assegurança de llar pot ser insuficient per cobrir un accident amb el patinet elèctric

Diferents organismes com la DGT recomanen contractar una assegurança obligatòria per aquest tipus de vehicles

Has tingut un accident amb el patinet elèctric i la policia local t'ha informat que gestionis el sinistre amb l'assegurança de llar i t'has adonat llavors que aquesta no cobria accidents amb patinets motoritzats? Si t'ha passat, has de saber que no has sigut l'única persona, ja que, actualment, hi ha molts individus que es troben amb la "sorpresa" que la seva assegurança de llar no els cobria els sinistres amb el seu VMP.

De fet, les assegurances de la llar exclouen expressament tant els danys que poden fer a tercers com els danys que els provoquen a l'assegurat.

A més, en cas de fer mal a tercers, entra en joc el patrimoni dels pares, en el cas de menors d'edat, i el propi, en el cas que siguin majors d'edat amb feina i independència econòmica.

Per això, la corredoria d'assegurances Alertis Brook recomana contractar una assegurança específica de patinets elèctrics.

L'OCU alerta que l'assegurança de llar ofereix una escassa cobertura als usuaris de patinets

De fet, la principal organització de consumidors, OCU, va advertir fa uns anys que les cobertures de la llar no incloïen aquests sinistres i va reclamar a la Unión Española de Aseguradoras y Reaseguradoras (UNESPA) que s'inclogui en aquestes cobertures tots els àmbits de la vida quotidiana en els que pugui manifestar-se una responsabilitat civil familiar, inclosos els vehicles de mobilitat personal que no entren en l'àmbit de l'assegurança obligatòria dels vehicles de motor.

A més, recomana als usuaris de patinet que confirmin que l'assegurança de la llar inclou la responsabilitat civil per al seu vehicle i sol·liciti expressament que s'augmenti fins als 600.000 euros, quantitat que acostuma a ser el límit màxim habitual.

LA DGT, a favor de l'assegurança obligatòria per a patinets

D'altra banda, encara que l'assegurança de patinet no és obligatòria, la DGT recomana contractar-ne una d'específica. Això ho suggereix després de veure com els accidents amb aquests tipus de vehicles es van incrementant progressivament en els últims anys.

A més, segons les últimes informacions oficials relacionades amb aquesta temàtica, l'estat espanyol ja comença a pensar en un futur no llunyà amb instaurar l'assegurança obligatòria també per a patinets elèctrics. De moment, els ajuntaments són els que decideixen si inclouen aquesta assegurança.

Alertis Brook, al teu costat en cas d'accident amb el teu patinet elèctric

Alertis Brook és una corredoria d'assegurances que t'ofereix la millor opció per a l'assegurança de la teva llar, cotxe i també del patinet elèctric.

Confiar en l'experiència d'una corredoria d'assegurances com aquesta permet contractar la millor oferta possible d'entre les millors empreses d'assegurances.

Si vols evitar imprevistos amb el teu patinet elèctric, contracta la teva assegurança amb Aletis Brook.

T'assessoren i t'ajuden a protegir els teus interessos FOTO: Cedida

 
Comentaris

Destaquem