L'Ateneu celebra 60 anys amb el canvi d'ubicació i nous reptes en ment

Les previsions de pluja han obligat a canviar els actes de la plaça Pep Ventura al Casal Torreblanca

L'Ateneu Santcugatenc ha hagut de celebrar el seu 60è aniversari aquest dissabte, 30 d'abril, al Casal Torreblanca a causa de les previsions de pluja que amenaçaven Sant Cugat. 

Tot i les condicions meteorològiques, el programa ha continuat amb el mateix horari predeterminat i ha començat a les 12 h sense imprevistos amb l'inici del primer acte del Coral dels JJ de l'Ateneu. La presidenta de l'Ateneu Santcugatenc, Margarida Cleris, explicava que 'hem començat amb molt bon peu tot i les dificultats que suposaven les previsions meteorològiques. Tot i això, de moment hem tingut una gran acollida, i el més important de tot, la pluja no ha provocat cap canvi en el programa'.

A continuació, els Bastoners de Sant Cugat han ocupat la sala d'actes del Casal Torreblanca per a poder realitzar el ball de bastons. A les 12.30 h el Grup Cugat ha pujat dalt de l'escenari i ha començat el concert-vermut disposat per l'Ateneu. També s'ha organitzat un dinar popular a les 14.00 h en el que hi han participat més de 160 persones a càrrec de la mateixa entitat. 

La festa continuarà a la tarda amb l'entrega de 300 euros de premi per al guanyador del concurs del nou logotip de l'Ateneu pel qual s'han arribat a presentar fins a vuit projectes.  Finalment per acabar la jornada d'aniversari Marc Sonada pujarà a l'escenari per oferir l'espectacle de música i dansa tradicional 'Sonafolk'.

Les noves línies de futur de l'Ateneu

Els actes s'han celebrat al Casal Torreblanca per l'amenaça de pluja FOTO: Haidy Blanch

"El trasllat de la seu de l'Ateneu no ha estat volgut" segons explica el membre de la direcció de l'Ateneu Santcugatenc, Toni Ramon, sinó que "ha estat provocat per un desacord amb la propietat de Pep Ventura". 
 

"Tot i així, el trasllat a Jaumandreu ens permetrà obrir-nos al barri i gaudir d'un local amb millors equipaments, millor il·luminació i un pati que ens donarà l'oportunitat d'organitzar un nou ventall d'activitats". 
 

Ramon ressalta que l'activitat feta fins ara a l'Ateneu de la plaça Pep Ventura es mantindrà fent en la nova seu de Jaumandreu (exposicions, conferències, presentacions d'actes...) i que a més, es posarà a disposició de les necessitats del barri. Durant els primers dies després del trasllat, l'Ateneu organitzarà una setmana d'activitats gratuïtes per animar als veïns de l'àrea a conèixer l'entitat i dinamitzar aquesta zona i convertir-la en un nou pol cultural i cívic de la ciutat.

Més de 160 persones han participat en el dinar popular organitzat per l'Ateneu FOTO: Haidy Blanch
Més informació
 
Comentaris

Destaquem