L'Ateneu Santcugatenc obre convocatòria per accedir a un hort urbà

Les inscripcions estaran obertes del 3 d'abril fins al 15 d'abril

L'Ateneu Santcugatenc obre la convocatòria per accedir a un hort urbà. Els santcugatencs i santcugatenques es poden inscriure a partir del 3 d'abril i fins al dia 15 del mateix mes, mitjançant un formulari que estarà disponible a la seva web o bé fer-ho presencialment a la seva seu (av. de Gràcia, 16). Enguany, l'Ateneu ha ampliat el seu projecte d'horts urbans actual. 

Es tracta d'un projecte de cultiu ecològic on la gestió i assessorament en el cultiu es farà des de l'Ateneu. El nou espai acull 12 horts de 38m2, 9 parcel·les de 48m2 i 2 de 57m2, a més d’una zona de compostatge comú, magatzems i espai de reunions.

El projecte es va iniciar el passat 2017 a partir també de l'adjudicació per concurs d'un terreny municipal al carrer Amposta, en el marc del programa Cultiva't. El seu objectiu és crear un espai on, a més de transmetre i fomentar l'autoconsum ecològic, es realitzin activitats en comunitat i, que aquest fet ajudi a fer que els horts funcionin de manera òptima.

Entre tots els sol·licitants, i en cas que n’hi hagi més que parcel·les, es farà un sorteig públic, havent-hi prioritat per als socis i sòcies de l’Ateneu i, després, pels residents a Sant Cugat. Aquest sorteig tindrà lloc el pròxim 18 d’abril a les 18 hores a la sala d’actes de l’Ateneu i els resultats es publicaran el dia 19 d'abril.

Projecte Amposta-nord

Els participants tenen dret al cultiu d'una parcel·la i a consumir els seus productes, però en cap cas els poden vendre. L’adjudicació és de dos anys prorrogables anualment fins a un màxim de tres anys més. Per a més informació es poden consultar les bases del projecte

Els membres dels horts hauran de participar obligatòriament en una petita formació inicial. Al llarg de l'any 2018 es posaran a disposició més formacions. A part de les parcel·les que cadascú tindrà assignada es planteja la plantació, de manera comuna i en diferents espais, de plantes aromàtiques i medicinals.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem