contingut promocionat
Hospital Universitari General de Catalunya

L'educació, els atemptats i els robatoris marquen el 2017 en l'àmbit social

Diversos successos i fets en l'àmbit social han marcat aquest 2017

El 5 de gener el TOT Sant Cugat en format paper publicarà l'anuari del 2017 patrocinat per l'Hospital General de Catalunya.

Educació

Sant Cugat és "Ciutat amiga de la infància", així ho demostra el distintiu que li ha tornat a atorgar aquest any Unicef com a tal. Així doncs, l'educació té un paper important a la vida social de la ciutat. Enguany l'antigament anomenada 12 escola, ara la Mirada, ha estat protagonista de l'actualitat. Tot i que va començar a funcionar amb barracons el setembre del 2016, durant aquest 2017, l'Ajuntament va decidir avançar pressupost per a la seva construcció, en detriment de la Sala Polivalent que s'havia de construir a darrere del Teatre-Auditori. Una decisió que no va tenir l'oposició de les JERC ja que era una proposta pactada amb els pressupostos amb ERC-MES i l'equip de govern del PDeCAt-Demòcrates. Enguany també la Generalitat va aprovar 5 milions d'euros per a la construcció de la Mirada.



Encara amb temes d'educació, el 2017 també ha estat l'any que s'ha posat la primera pedra per a la construcció del nou Leonardo da Vinci. El nou institud obrirà les seves portes el curs 2018-19. Un nou centre que acollirà fins a 1.100 alumnes i comptarà amb 6 línies d'ESO i 3 de batxillerat. La primera pedra del futur equipament es va col·locar 7 d'abril, l'alcaldessa, Mercè Conesa, i la exconsellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz, en un acte que va comptar amb diverses personalitats del món educatiu local i territorial.

Aquest nou curs 2017-18 va començar amb problemàtica pels "cursos bolet", enguany dues escoles, el Collserola i Can Mates, acullen dos "cursos bolet", fet que ha provocat que entre diferents col·lectius ja hagi sorgit la idea que amb la construcció de la nova escola La Mirada no n'hi ha prou i que la ciutat necessita una tretzena escola pública.

Robatoris

Durant aquest últim trimestre de 2017, un augment de robatoris a domicilis va alarmar la ciutat. Per combatre aquesta onada, els Mossos d'Esquadra van posar en marxa un dispositiu preventiu amb un helicòpter que va sobrevolar la ciutat als caps de setmana durant aproximadament un mes. Policia Local i Mossos han posat en marxa diversos dispositius contra els robatoris, en un d'ells la Policia Local va detenir un grup criminal que actuava a Sant Cugat, en concret va ser detingut a Valldoreix. Els lladres actuaven al llarg de tota l'AP-7 i eren considerats una banda perillosa i violenta.


Per la seva banda, a la Floresta es va crear alarma el mes d'agost per una onada de 40 robatoris, un grup de nois robava a les cases i intimidava als veïns. Diversos florestants van manifestar-se per demanar més seguretat al barri.



Durant l'any hi ha hagut diverses detencions per robatoris a dins de cases de Sant Cugat.

Atemptat

L'atemptat terrorista a Barcelona a l'agost va marcar també Sant Cugat, dues santcugatenques van ser víctimes dels fets i van resultar ferides greus

Accidents mortals

Un santcugatenc de 52 anys va morir el 19 d'octubrea Florència quan li va caure al cap una pedra que s'ha desprès d'un transsepte de l'església de la Santa Croce, una de les més conegudes i visitades de la capital de la Toscana.

El 13 de desembre, un motorista també va morir a la B-30 al seu pas per Sant Cugat. El 4 d'octubre un home va morir atropellat per una furgoneta davant de la Biblioteca Miquel Batllori. Un altre santcugatenc va morir al setembre en un accident a la B-23 al seu pas pel Papiol. Un veí de Valldoreix també va morir en un accident a la carretera de Vallvidrera el 2 de juny. 

 
Comentaris

Destaquem