L'EMD de Valldoreix vol reinventar l'Aplec de la Salut

L'Aplec, que s'ha celebrat aquest dijous, 12 d'octubre, ha comptat amb prop de 200 persones

Com cada 12 d'octubre, Valldoreix ha celebrat l'Aplec de la Salut a l'ermita. Un Aplec però, que enguany arriba marcat per la necessitat de "reinventar-se" tal com ha explicat el vocal de Cultura de l'EMD, Joaquim Castelló.

El descens de participació en els darrers anys, la prohibició de fer foc pel tradicional concurs de paelles i els quatre dies de festa que s'ha agafat molta gent, amb motiu de la festivitat del 12 d'octubre, han portat a l'EMD a pensar en un canvi per no perdre aquesta tradició que, durant tants anys, havia aplegat a tanta gent.

Enguany, la cita començava a les 11.00 h del matí amb la missa i activitats infantils. No ha estat fins gairebé l'hora de dinar, quan un grup nombrós de famílies de l'escola Ferran i Clua han arribat a la zona de l'ermita de la Salut, que la zona s'ha omplert. Finalment, han estat prop de 200 les persones que s'hi han aplegat.

Durant la cita hi ha hagut jocs per als més petits FOTO: Lali Àlvarez

El vocal de l'EMD, Joaquim Castelló, destaca que enguany també "s'han precipitat tota una sèrie d'esdeveniments polítics i socials que, barrejat amb la Festa Major de Valldoreix, més la setmana de la gent gran... vam veure que pujaria poca gent i vam dubtar si suspendre'l, però l'Aplec és una tradició que l'hem de reinventar".

Pel que fa a aquest nou rumb que se li vol donar a l'Aplec, que té per objectiu mantenir viva la tradició, Castelló ha detallat que "al mes de novembre ens reunirem tots els que estem implicats amb això i mirarem com podem reinventar-ho. El dia 12 és un dia molt dolent. Estem dins la franja de període de prohibició de foc, la festa major, el pont del pilar...".

Tot i que no hi ha cap proposta en ferm sobre la taula, el vocal de Cultura no descarta plantejar un canvi de data de l'Aplec de la Salut.

 
Comentaris

Destaquem