L'empresa HP presenta la competició de programació, HP CodeWars , al Mobile World Congress

La competició celebra el seu cinquè aniversari a Espanya batent rècords d'inscripcions i de participació femenina

L'empresa HP, amb seu a Sant Cugat està duent a terme importants iniciatives per fomentar l'interés per la ciència i la tecnologia entre els joves, amb l'objectiu que estiguin preparats pel mercat laboral del futur. Per aquest motiu, entre les diferents accions que ha fet la companyia, destaca HP CodeWars, presentada al Mobile World Congress. Aquesta iniciativa, és una competició de programació amb l'objectiu de fomentar els estudis STEM (Ciència, Tecnologia, Enginyeria i Matemàtiques) entre els joves, en especial les noies. El concurs celebra el seu cinquè aniversari a Espanya, batent rècord d'inscripcions i de participació femenina en els tres centres d'HP en els que s'organitza l'esdeveniment (Barcelona, Madrid i Lleó).

A Espanya, HP CodeWars s'adreça a estudiants de 14 a 18 anys, des de 3r ESO a 2n de Batxillerat i cicles formatius de Grau Mitjà. Després de la seva celebració a Lleó i Madrid, HP CodeWars arribarà a Barcelona el 2 de març, on s'espera una participació rècord i on l'equip vencedor guanyarà un viatge per participar en l'HP CodeWars que se celebrarà l'any vinent a la seu d'HP a Houston. En l'edició d'enguany, destaca l'alta participació femenina, que ha passat del 18% a un 27%, en tan sols un any.

Per altra banda, en el marc del Mobile World Congress, HP també ha organitzat un debat amb representació del món institucional, acadèmic i empresarial que han els reptes i les oportunitats que plantegen les disciplines STEM davant el mercat laboral. Així, el debat ha comptat amb la participació de la directora general de Polítiques Digitals de la Generalitat de Catalunya, Sra. Joana Barbany, la professora titular de la UPC i exdegana de la Facultat d'Informàtica de Barcelona, Sra. Núria Castell, la professora Magda Llach, de l'Institut Jaume Vicens Vives de Girona, que l'any passat va rebre el primer i segon premi de la competició a Barcelona, i Ramon Pastor; els que han ofert la seva visió respecte als canvis que hauria d'afrontar el futur de l'educació.

 
Comentaris

Destaquem