Un equip del Viaró participarà en la final mundial de la First Lego League

L'equip està format per nou alumnes de l'escola Viaró que ha guanyat el premi al millor projecte científic d'Espanya

L'equip Ypsilon Viaró, integrat per nou alumnes de l'escola Viaró, participarà entre els dies 27 i 30 de maig en a la final mundial de la First Lego League (FLL), el World Festival, a St. Louis (Estats Units). La FLL és un concurs que combina robòtica, repes d'investigació, resolució de problemes i ciència. L'equip santcugatenc hi assistirà després que un equip basc que havia aconseguit la plaça renunciés a participar-hi.

En el concurs d'enguany de la First Lego League es va plantejar un repte basat en el tractament de residus (Trash Trek). L'equip ha desenvolupat un projecte científic que consisteix en un microorganisme que s'alimenta de residus orgànics alts en carbohidrats, la Kombutxa. A partir d'aquest fong, compost per un 92% d'aigua i un 8% de cel·lulosa, els alumnes són capaços d'obtenir paper.

Però a més de defensar el seu projecte científic, el concurs també consta de dues parts més. Una d'elles és una prova contrarellotge amb un robot dissenyat amb peces de LEGO, que ha de resoldre una sèrie de missions relacionades amb el Trash Trek. Al concurs també puntuen els valors FLL, com són l'amistat, el respecte, el treball en equip o la coopertició. Ypsilon Viaró ha expressat aquests valors mitjançant un rap.

Els integrants de l'equip són Ignacio Elías, Toni Bosch, Jose María Gallostra, Alejandro Karatzas, Jaume Gázquez, Ignasi Vilà, Javier Sánchez, Víctor Carroggio i Manuel Santomà.

Busquen patrocinadors

Per poder pagar les despeses del viatge a Saint Louis, Ypsilon Viaró està buscant patrocinadors. De moment han col·laborat amb l'equip HP, Plus Ultra Seguros, la Universitat Internacional de Catalunya (UIC), la Universidad de La Rioja, m-Solutions i Bamesa.

A banda, l'equip també ha dissenyat merchandising de l'equip, com llibretes o un suport per al telèfon mòbil, i ha organitzat un sorteig que consta, entre altres coses, de packs-regal de Caprabo valorats en 50 euros, una samarreta del Barça signada per Leo Messi i una impressora HP.

 
Comentaris

Destaquem