L'Escola l'Olivera celebra la 8a edició de la Setmana de la Ciència

Durant aquesta setmana pares i mares preparen per als alumnes uns tallers de temàtica variada

Des de fa vuit anys, alumnes, mestres i pares de l'escola L'Olivera participen en la coneguda "Setmana de la Ciència". Aquest projecte consisteix a fomentar el pensament científic amb una sèrie de tallers en els quals els alumnes aprenen a plantejar una hipòtesi i a validar-la per mitjà de l'experimentació. Enguany se celebra la 8a edició de la Setmana de la ciència i té lloc entre els dies 8 i 12 d'abril.

 

Els tallers, de temàtica diversa, es divideixen en dos circuits segons les edats. En primer lloc, pels alumnes d'infantil, de 3 a 7 anys, hi ha preparat el taller "Niu de Ciència" que està inspirat en l'espai del Museu Blau de Barcelona, on els més petits podran aprendre de forma vivencial a partir de l'exploració amb eines i instruments com les bàscules i els imants. Mitjançant l'experimentació, descobriran fenòmens com el magnetisme, la densitat o l'acceleració.

Per altra banda, pels alumnes més grans s'ha organitzat un itinerari de vida marina on estudiaran l'anatomia del peix, en el qual es farà una dissecció d'una sardina, i la posterior observació de mostres microscòpiques de la seva estructura interna.

Per poder realitzar els tallers, i aconseguir l'excel·lència científica, l'escola compta amb la participació d'investigadors, professors de la Universitat Autònoma de Barcelona, del Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF) i de l'institut de Ciències del Mar (ICM-CSIC), que transmetran la seva experiència als alumnes.

 
Comentaris

Destaquem