L'escola Turó de Can Mates engega una campanya per fomentar el compostatge

L'objectiu és fomentar aquesta pràctica a l'escola, amb un projecte de 5è de Primària

Els dos grups de 5è de Primària de l'escola Turó de Can Mates de Sant Cugat del Vallès estan desenvolupant aquest curs escolar un projecte per fer compostatge a l'escola. Una pràctica que des de sempre s'ha fet al centre, fent compost amb les restes d'herbes i plantes de l'hort, però que aquest curs "s'ha decidit ampliar, muntant un sistema amb molts més compostadors per poder abocar també les restes orgàniques del menjador o cuina i així generar molt més compost", explica Anna Valderrama, responsable de la iniciativa.

Després de valorar el projecte, estudiar les necessitats, i quantificar-les, a més de mirar les possibilitats i sistemes de recollida de matèria orgànica, com es fa la recollida a Sant Cugat, S'ha decidit iniciar una campanya de micromecenatge per poder adquirir els compostadors necessaris mitjançant la plataforma Huertos educativos.

El compostatge fa anys que es practica al centre. FOTO: Cedida

Amb els infants, s'ha treballat tot el procés. S'ha explicat el projecte, els objectius, s'han elaborat les recompenses per les aportacions, i ara es fa un seguiment de l'evolució que està tenint la campanya. L'objectiu mínim és obtenir 688 euros, tot i que es necessita arribar als 1.190 euros per tenir un resultat òptim. La data límit per rebre aportacions és el 24 d'abril, i a hores d'ara, ja gairebé s'arriba als 600 euros.

Aquelles persones que col·laborin rebran una recompensa elaborada pels infants, com són punts de llibre on s'explica què és el compostatge, o números per al sorteig de cistelles elaborades amb productes de l'hort i altres aportacions. D'altra banda, si se supera la xifra òptima a recaptar per adquirir el material necessari, s'ha decidit donar el 10% a un altre projecte de la mateixa plataforma, ja que, com explica Valderrama, "si nosaltres ho aconseguim, podem ajudar a algú altre a què també tiri endavant el seu projecte".

Tots els alumnes participen de la iniciativa. FOTO: Cedida

L'hort de l'escola Turó de Can Mates fa més de 10 anys que funciona. Inicialment, els infants treballaven l'hort en Horts Urbans. Actualment, tots els infants des de P3 fins a 6è de Primària hi treballen en diferents projectes.

 
Comentaris

Destaquem