L'Espai Arrel, la FM Alternativa i Desplaça Jove, contra la violència masclista

Les tres entitats santcugatenques fan públic el seu compromís per treballar durant la Festa Major, i durant tot l'any, per combatre aquesta xacra social

L'Espai Arrel, la Festa Major Alternativa i Desplaça Jove han fet pública la seva repulsa a la violència masclista, així com el seu compromís i la seva voluntat de treballar contra aquesta xacra social durant la Festa Major d'enguany i durant la resta de mesos de l'any. Ho han fet a través d'una roda de premsa que s'ha celebrat el dimarts 19 de juny, a la Plaça de l'1 d'octubre.

En la roda de premsa hi han participat representants de les tres entitats santcugatenques. "Les festes han de ser de tots i de totes, han de poder ser gaudides per tothom i han de ser espais lliures, segurs i còmodes on desenvolupar-nos.", han explicat. D'altra banda, les tres entitats han volgut deixar clar que treballaran per tractar d'eliminar la xacra de la violència masclista a Sant Cugat: "creiem que no podem deixar de posar el nostre granet de sorra en aquesta causa i treballar per construir espais que estiguin completament lliures de tota discriminació i violència. Perquè sí, aquesta és ben present a les places durant la Festa Major, igual que a la llar, a la feina, a les universitats, a la televisió, a les institucions, al carrer", han afirmat.

A més, a banda de comprometre's a lluitar contra aquesta problemàtica, han reconegut que hi ha molta feina per fer en la temàtica, també per part de l'administració pública: "Som ben conscients que encara hi ha molta feina a fer, cara enfora però també cara endins. Molt camí a recórrer i molts fronts oberts possibles des d’on treballar per fer pedagogia, visualitzar aquesta realitat i sensibilitzar a la població, legitimar l’autodefensa així com també per donar resposta a aquestes situacions i afrontar-les col·lectivament.", han assegurat.

Les tres entitats s'han anat reunin durant l'any per a treballar en fronts comuns contra la violència masclista. 
 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem