L'espai del davant de l'escola Joan Maragall ja és oficialment la placeta de Joana Raspall

L'espai es va remodelar ja fa temps, però faltava dotar-lo de nom i la placeta de Joana Raspall es diu així ja oficialment després d'una inauguració festiva

L'AFA de l'Escola Joan Maragall veu tancat el cercle d'una de les seves reivindicacions més importants dels darrers anys: arreglar i donar el nom de Joana Raspall a l'espai que hi ha just davant del centre, que fa uns anys era ple de sorra, pedres i perills per als infants: "Fa 5 anys en aquest espai no s'hi podia estar, per això vam considerar que s'havia d'arreglar i vam treballar molt per aconseguir-ho", han apuntat els representants de l'AFA durant la inauguració de la placeta de Joana Raspall.

En aquest sentit, la directora de l'Escola Joan Maragall, Rosa Roig ha volgut agrair la tasca de l'AFA en aquest àmbit: "El compromís de l'AFA, que ha lluitat tossudament, ha estat clau perquè la plaça tingues l'aspecte que té ara", ha assenyalat.

 

La importància de Joana Raspall en el desenvolupament de la llengüa

Joana Raspall va ser una important poetessa, bibliotecària i promotora cultural que va fer tot el possible per potenciar el català, i així ho han destacat els protagonistes durant la inauguració: "Una vegada va estar feta la plaça no vam tenir cap dubte que el de Joana Raspall era el nom que més ens representaria. Ella va ser una gran lluitadora per preservar la nostra llengua durant la dictadura", ha afirmat Rosa Roig, igual que Imma Cahué, filla de Raspall, que ha explicat la biografia de la seva mare i ha assenyalat que la seva mare "ha estat una persona que ha dedicat la seva vida a la llengua".

Imma i Maria Antonia Cahué, filles de Joana Raspall. FOTO: Bernat Millet

Imma i Maria Antonia Cahué, filles de Joana Raspall. FOTO: Bernat Millet

 

Festa i Poesia

Una inauguració que ha estat eminentment festiva, que ha iniciat amb una rua, ha comptat amb batucada i l'ànim i les ganes de ballar dels alumnes i els pares de l'Escola Joan Maragall que hi han participat. D'altra banda, diferents alumnes de l'Escola Joan Maragall han interpretat dos poemes musicats de la poetessa catalana.

Els alumnes han interpretat poemes musicats de Joana Raspall. FOTO: Bernat Millet

Els alumnes han interpretat poemes musicats de Joana Raspall. FOTO: Bernat Millet

 

 
Comentaris

Destaquem