L’estació de Mira-sol l’any 1952

Es complementava amb un servei d’autobusos de nom Martín, que recollia els viatgers a l’estació i els repartia per les diverses parades que hi havia al llarg de tot Mira-sol

Pertanyent als Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, està situada a la línia Barcelona-Terrassa, entre les estacions de Sant Cugat i Hospital General.

Encara que el tren ja hi discorria des del 1918, no va entrar en funcionament fins al 1948 per la necessitat de donar servei als veïns d’aquest barri.
La seva principal característica és el seu original disseny, únic a tota la xarxa, que des de lluny recorda la figura d’una nau i que destacava sobre manera, aïllat entre camps de conreu.

Originàriament disposava d’una sola via. Poc després, s’hi va afegir una via d’apartador. Té una llarga andana completament coberta per una marquesina i dos edificis a banda i banda. A un extrem, l’edifici de viatgers, amb planta baixa i dos pisos. I a l’altre, un de servei. Hi havia un accés des d’un pas inferior entre les vies, format per una escalinata.

Es complementava amb un servei d’autobusos de nom Martín, que recollia els viatgers a l’estació i els repartia per les diverses parades que hi havia al llarg de tot Mira-sol.

Actualment, tot i haver-se canviat l’accés d’entrada, enderrocat l’edifici de servei, ampliat l’andana i la seva marquesina, l’estació és perfectament identificable amb la de la fotografia. El que és irreconeixible és l’entorn.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem