L'HGC implanta un programa de cures i bellesa per a pacients amb càncer

El projecte inclou tallers d'automaquillatge, entre altres

La unitat de mama de l'Hospital Universitari General de Catalunya (HGC) ha posat en marxa un programa formatiu de cures i bellesa per a pacients oncològiques. El centre sanitari aposta així per la qualitat de vida dels pacients amb càncer amb l'objectiu de millorar el seu estat d'ànim perquè puguin autogestionar la seva imatge i pal·liar les alteracions presents a la pell com a conseqüència dels tractaments oncològics. Emmarcat en aquest pla aquest l'HGC ha organitzat ja dos tallers d'automaquillatge.



I és que els efectes secundaris produïts pels tractaments de càncer poden comportar pèrdua de cabell i pèl, celles i pestanyes, presentar pell resseca, aspra, sensible, descolorida, de tonalitat groguenca, vermellosa, entre altres. Pel que ajudar als pacients a combatre els efectes de la quimioteràpia i la radioteràpia, és essencial. 



Com la pell està més sensibilitzada als agents externs durant els tractaments és important triar productes adequats i seguir unes pautes per a maquillar-se. En un comunicat l'HGC apunta que "la gestió de les cures de les pacients amb patologia de mama no només se centra en els tractaments mèdics, sinó també a contribuir que puguin restablir la seva vida i tornin a ser les mateixes que abans del diagnòstic, sentint-se dones completes, recuperant la confiança en si mateixes traient partit dels moments de compartir aprenentatge, cura, afecte, suport i complicitat".



A més l'HGC ha obtingut l'acreditació com a unitat d'excel·lència mamària de la Societat Espanyola de Senologia i Patologia Mamària (SESPM).

Més informació
 
Comentaris

Destaquem