L'HGC, premiat per un estudi clínic sobre l'alzheimer

L'Hospital Universitari General de Catalunya ha estat guardonat amb el premi al millor centre de tots els que participen en aquest estudi sobre l'alzheimer

La Unitat d'Investigació Clínica de l'Hospital Universitari General de Catalunya ha rebut el guardó al millor centre de tots els que participen en l'estudi MISSION, que analitza l'eficàcia i la seguretat d'un medicament oral que ha de servir per als malalts d'alzheimer en la fase inicial d'aquesta malaltia.

Es tracta d'un premi nacional que entrega la companyia Syneos Health que, per donar el premi, ha avaluat els estudis de tots els centres participants, tenint en compte la selecció dels pacients, la informació recollida i l'agilitat en tot el procés.

A l'Hospital Universitari General de Catalunya s'estan avaluant nous medicaments que pretenen reduir la càrrega d'amiloide, mitjançant anticossos monoclonals antiamiloide, o bé, evitar la formació d'aquesta amiloide, mitjançant una medicació oral que inhibeix aquesta formació. Les dues teràpies constitueixen una opció esperançadora davant un greu problema personal, familiar i social, com és l'alzheimer.

 
Comentaris

Destaquem