L'Hípica Can Caldés, banderers de Sant Antoni

Està previst que aquest any participin una vintena de carros i uns 400 genets

L'Hípica de Can Caldés abanderarà la Cavalcada de Sant Antoni d'aquest any. Així, la rua, que se celebrarà justament coincidint amb el dia del sant, el diumenge 17 de gener, serà encapçalada pel propietari de l'hípica, Pere Xercavins, que serà el banderer, mentre que els seus dos fills, Pere i Maria Xercavins, seran els dos cordonistes que l'acompanyaran.


Tal com fixa la tradició, la jornada s'iniciarà amb un esmorzar de pagès a les 9.00 hores del matí per a tots els participants al parc de Ramon Barnils. A la mateixa hora també començarà la missa de Sant Antoni, en la qual assistiran les autoritats locals i els banderers, així com diversos membres de la Comissió de Sant Antoni Abat de Sant Cugat. A les 11.00 hores, la cavalcada sortirà del Pla del Vinyet i començarà la desfilada, que finalitzarà entorn les 13.15 hores a la plaça de Barcelona. A les 12.00 hores, i darrere del Monestir, se celebrarà la benedicció dels animals, tant dels que participen en la cavalcada com de les mascotes que els santcugatencs vulguin beneir.

Està previst que aquest any participin una vintena de carros i uns 400 genets, segons ha explicat el membre de la Comissió de Sant Antoni Abat, Antoni Gómez. L'integrant de l'entitat ha afegit que els participants dels Tres Tombs llançaran, com cada any, entre 400 i 500 kg de caramels sense gluten al llarg del recorregut, que serà el mateix dels anys anteriors. A més, i repetint experiències anteriors, s'esperen que entre 2.000 i 2.500 santcugatencs hi assisteixin.

 
Comentaris

Destaquem