L'Hort Comunitari de Mira-sol avança a bon ritme

Després de sis mesos, l'espai ja està conreat i s'avança en l'autogestió

Sis mesos després de la seva posada en funcionament, l'Hort Comunitari de Mira-sol ja comença a donar fruits. Com assenyalen des de l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès, "el projecte avança a bon ritme, tant pel que fa al cultiu, com a l'organització de la comunitat que el gestiona".

D'aquesta manera, la comunitat ja s'ha constituït com a associació sense ànim de lucre, organitzant-se amb assemblea general, i amb 10 comissions de treball diferents. Tot plegat, amb l'objectiu de ser un hort comunitari autogestionat a partir de finals de juny, quan finalitzi l'acompanyament per part de Cíclica.

Pel que fa a l'activitat a l'hort, les 40 parcel·les particulars, i les 3 col·lectives, ja estan conreades, o en previsió de fer-ho aviat. D'altra banda, a la part d'hort comunal s'hi han plantat ja carabasses, carabassons, melons i síndries.

L'hort comunitari de Mira-sol obria portes el 26 de setembre de 2016, amb un total de 179 persones involucrades. L'objectiu és ser un espai de producció agroecològica, i complir una funció comunitària i social, a més d'una funció formativa. I és que l'hort està plantejat com un espai central per aportar formació en valors i capacitats, gestió ambiental, socialització i cohesió intergeneracional.

A partir del mes de juny, l'hort funcionarà de manera autogestionada, i seguirà de la mateixa manera durant quatre anys. Passat aquest període, l'Ajuntament obrirà concurs públic per a l'aprofitament de les instal·lacions. Un concurs al qual l'associació nascuda entorn de l'hort comunitari de Mira-sol podrà optar-hi.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem