L'Hospital General de Catalunya canvia cigarretes per pomes

Segons l'Organització Mundial de la Salut, el tabac és un factor implicat en el 16% de les morts per malalties no transmissibles

Coincidint amb el Dia Mundial Sense Tabac, que se celebra aquest dimecres, 30 de maig, l'Hospital Universitari General de Catalunya (HUGC) ha posat en marxa una campanya per informar sobre els riscos de fumar i que té per objectiu donar alternatives per deixar aquest nociu hàbit, convidant a treballadors, usuaris i acompanyants a tirar el paquet de tabac en un contenidor a canvi d'una saludable poma. Per fer-ho, l'hospital ha instal·lat un estand informatiu on es podrà trobar material sobre els perjudicis que causa a la salut el consum de tabac i recursos d'ajuda per a la deshabituació tabàquica. I és que segons l'Organització Mundial de la Salut (OMS), el tabac és un factor implicat en el 16% de les morts per malalties no transmissibles.


Fumar provoca malalties com emfisemes, bronquitis aguda, malalties pulmonars obstructives cròniques, malalties coronàries, malalties vasculars perifèriques, càncer de còlon i recte, càncer de fetge, càncer de pròstata, disfunció erèctil, càncer d'estómac, entre d'altres. A més, totes les persones que visiten l'estand es podran sotmetre a una cooximetria, una tècnica especialitzada a analitzar la pèrdua de la capacitat d'oxigenació de l'hemoglobina a partir del nivell de monòxid de carboni.


Deixar de fumar prevé que es pugui patir un infart o ictus, a més de millorar l'aspecte de la pell, la sexualitat i fertilitat; disminueix les ulleres; es recupera el gust i l'olfacte; és respirar millor i s'estalvia diners, entre altres.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem