L'Hospital General de Catalunya se suma al Dia Mundial de la Higiene de Mans

El Dia Mundial de la Higiene de Mans se celebra aquest dissabte, 5 de maig. La neteja de mans és una pràctica essencial que ha salvat milions de vides i que prevé la transmissió d'infeccions, especialment als pacients ingressats en hospitals. L'Organització Mundial de la Salut (OMS) destaca en la seva campanya d'aquest any que "està a les seves mans prevenir la septicèmia en l'atenció sanitària", fent una crida als professionals sanitaris i hospitalaris, als responsables de la prevenció i control de les infeccions i als ministeris de Salut.
 

Tenint en compte aquesta campanya de l'OMS, l'Hospital Universitari General de Catalunya ha programat una jornada de difusió i divulgació sobre la higiene de mans. A les 9.00 h un estand al hall convida a professionals, estudiants, familiars, cuidadors, pacients i a tots aquells que vulguin a participar en diverses activitats sobre la correcta higiene de mans i la seva importància en la lluita contra els microorganismes resistents.

Premi al compliment de la higiene de mans

A més i a les plantes d'hospitalització de pediatria s'han programat activitats per informar a pacients i familiars sobre els 5 moments per a la correcta higiene de mans. Les pantalles de l'hospital informen sobre aquesta campanya amb vídeos realitzats pel centre. La campanya d'Higiene de mans està liderada per l'equip de Seguretat del Pacient de l'hospital. De la mateixa manera, enguany s'ha convocat un premi al compliment de la higiene de mans entre els diversos serveis de l'hospital que ha recaigut en el servei de Neonatologia.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem