L'Hospital Quirónsalud del Vallès recorda la importància de rentar-se les mans

Segons l'OMS, aquesta pràctica ha salvat milions de vides en els últims anys

Aquest divendres, 5 de maig se celebra el Dia Mundial de la Higiene de Mans. Aquesta pràctica essencial ha estat capaç, segons l'Organització Mundial de la Salut (OMS), de salvar milions de vides en els últims anys, ja que limita la transmissió d'infeccions, sobretot entre els pacients ingressats en hospitals.



Tenint en compte l'alerta de l'OMS, l'Hospital Quirónsalud del Vallès es convertirà en un centre d'informació a professionals, usuaris i familiars. Per això s'han instal·lat pòsters en llocs visibles del centre i s'han ubicat fulletons informatius sobre la higiene de mans en punts estratègics de l'hospital. La campanya recull els 5 moments per al correcte rentat i la seva importància per a la seguretat de tots davant possibles contagis. A més, també es projectarà un vídeo destinat als professionals i posteriorment es realitzarà una enquesta entre els participants. Segons l'OMS la lluita contra la resistència a antibiòtics està a les mans, pel que assegura: "Netegeu-vos les seves mans en els moments adequats i aturi la propagació de la resistència als antibiòtics".

10 anys de sensibilització mundial

El Dia Mundial de la Higiene de Mans forma part de la iniciativa "Salvi vides: Netegeu-vos les mans", que va ser llançada el 5 de maig de 2009 per l'OMS, com a part del Primer Repte del programa "Una atenció neta és una atenció més segura", i que fa 10 anys que sensibilitza la societat mundial sobre la importància de la higiene de mans per reduir els contagis.


La campanya està dirigida a la població general, i als centres hospitalaris. Segons l'Organització, una higiene de mans apropiada és un dels mètodes més simples i eficaços per disminuir les infeccions associades a l'atenció sanitària. 

 
Comentaris

Destaquem