L'Institut de la Màcula i el Golf Sant Cugat prevenen contra la malaltia visual de la DMAE

Diversos especialistes del centre oftalmològic estaran presents a les instal·lacions del club de Golf Sant Cugat, aquest 23 i 24 de març

L'Institut de la Màcula, el centre oftalmològic de referència internacional en investigació de la Degeneració Macular Associada a l'Edat (DMAE), i el club Golf Sant Cugat col·laboren per lluitar contra aquesta malaltia.

Per fer-ho possible, diversos especialistes del centre oftalmològic estaran presents a les instal·lacions del club de Golf Sant Cugat, aquest 23 i 24 de març, coincidint amb el Campionat per parelles del Club Sènior per informar sobre aquesta malaltia. I és que aquesta patologia ja és la primera causa de pèrdua de visió del món occidental en persones de més de 50 anys.

L'acte s'emmarca en una campanya de sensibilització que l'Institut de la Màcula està fent en diverses entitats esportives, socials i culturals de Catalunya.


Més sobre la DMAE

Actualment la DMAE afecta 25 milions de persones en el món i es calcula que cada any se'n sumen al voltant de 500.000 afectats. En els pròxims anys, una de cada deu persones de més de 50 anys patirà aquesta malaltia.

La campanya de prevenció es farà a través de la Reixeta d'Amsler, una forma ràpida i fàcil d'avaluar la visió per detectar els primers símptomes d'una possible alteració en la zona central de la retina. Col·locant la reixeta a l'altura de la visió, i a una distància aproximada de 60 cm, s'ha de mirar la reixeta durant un minut amb un ull tapat repetint l'operació després amb l'altre ull. Si en realitzar aquests passos es veuen les quadrícules de forma asimètrica, si algunes de les línies rectes es veuen com ondulades o si directament desapareixen algunes línies, poden ser signes d'alerta de la presència de la DMAE.

 
Comentaris

Destaquem