La Casa de la Dona homenatja les víctimes de la violència masclista

L'Associació ha fet lectura del nom de les víctimes a la plaça d'Octavià

L'associació Casa de la Dona de Sant Cugat del Vallès ha sortit aquest dijous, 7 de setembre, al carrer per homenatjar les víctimes de la violència masclista i conscienciar sobre aquesta xacra social. Ho han fet amb un acte a la plaça d'Octavià, que es repeteix cada primer dijous de mes a les 19 hores, en el qual s'ha fet lectura dels noms de les 42 dones mortes a mans de les seves parelles des de l'1 de gener a l'estat, així com de 4 fills i 4 filles que van morir en les mateixes circumstàncies.

FOTO: Artur Ribera

Com ha explicat Mercè Bustamente, presidenta de l'associació, aquest és un acte "per sensibilitzar la població en el que és la violència de gènere. No pot ser que puntualment, quan surt una noti ens sentim trasbalsats. Hem de fer quelcom més. Això serveix per recordar-les, demostrar-los respecte, i que la població del municipi se sensibilitzi contra aquesta xacra".

L'associació naixia amb la voluntat de crear la Casa de la Dona de Sant Cugat del Vallès. Una casa de la dona autogestionada, "on totes les dones de totes les edats, estatus social, religió o signe polític, es puguin sentir integrades, i que pugui fer aquelles coses que el municipi necessita". Entre altres activitats, l'associació organitza cursos de formació dins el moviment feminista, i  instal·larà una taula informativa als carrers de la ciutat.

L'associació compta amb pàgina a Facebook, Twitter, i s'hi pot contactar també per correu electrònic a casadeladona@gmail.com.

FOTO: Artur Ribera

 
Comentaris

Destaquem