La ciutat dona la benvinguda al Món Sant Cugat

L'anuari de la publicació semestral s'ha presentat davant d'un centenar de persones aquest 10 de gener

Més d'un centenar de persones ha assistit aquest 10 de gener a la presentació d'una nova edició del monogràfic Món Sant Cugat. Un número dedicat a fer un recull del més destacat del 2016. Prop de 80 pàgines de les 130 d'aquest número estan dedicades a aquest anuari. D'altra banda, també inclou una entrevista en profunditat a l'escriptora Empar Moliner, a més d'històries sobre Sant Cugat i fotografies del patrimoni històric.

Fes un repàs de les imatges de l'acte.

El número 2 del Món Sant Cugat s'ha presentat a la Sala d'Audiovisuals del Monestir de Sant Cugat. Un acte conduït per Àgata Guinó, periodista i cap de redacció del TOT Sant Cugat, que ha començat amb una projecció d'imatges destacades de l'any. Guinó recordava com Món Sant Cugat naixia el 22 de juny amb el seu primer número, i una bona acollida per part dels santcugatencs, donant pas a presentar aquest segon número.

El nou número és anuari FOTO: Artur Ribera

Guinó ha tingut paraules d'agraïment a l'equip del TOT Sant Cugat i als col·laboradors que han fet possible la nova edició semestral, i ha repassat alguns dels actes destacats de l'any que s'aprofundeixen al monogràfic. Igualment, ha agraït la confiança feta pels santcugatencs al grup Totmedia, ja que el 80% dels santcugatencs s'informen del que passa a la ciutat amb el TOT Sant Cugat segons dades de l'Observatori Sociològic de l'Ajuntament de Sant Cugat.

Ramon Grau, president del grup Totmedia, s'ha adreçat als assistents per agrair-los la confiança. "Ens sentim molt satisfets de la resposta d'un producte en paper en plena revolució digital", ha destacat, definint-la com "una revista-objecte" que manté "el plaer de llegir i de guardar. Una publicació divulgativa del que som com a ciutat, cuidada, atractiva, bonica, amb bons reportatges i bones imatges".

Igualment, ha resumit l'esperit del nou número de la publicació, "recollint els fets més destacats de l'any", i ha agraït la tasca de l'equip i dels col·laboradors, dels anunciants i els patrocinadors.

Àgata Guinó, periodista i cap de redacció del TOT Sant Cugat, ha presentat l'acte FOTO: Artur Ribera

També durant l'acte, Xavier Fornells, periodista i exdirector d'Àmbit de Gestió de Serveis a les Persones de l'Ajuntament de Sant Cugat, s'ha adreçat als assistents parlant de la importància de la comunicació local. En aquest sentit, ha remarcat que premsa diària com el Washington Post contenen un 80% d'informació local dins les seves pàgines, fet que demostra que "el local continua vigent i amb tota la força".

Per Fornells, "vivim localment, i aquests referents són importantíssims". En aquest sentit, ha remarcat que "Sant Cugat té una vitalitat enorme, i els seus mitjans en són indicadors".
 

L'acte s'ha celebrat al claustre del Monestir FOTO: Artur Ribera

La darrera en intervenir ha estat l'alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa. En les seves paraules, Conesa ha remarcat la importància d'un anuari com el que publica el Món Sant Cugat. "Repassant l'any ens adonem del que hem viscut". En aquest sentit, ha dit que "poques vegades ens permetem mirar el present o valorar les coses bones que hem tingut", dient que "n'hem de gaudir". Igualment, ha fet un símil amb el tapís, present a la publicació, com a eina de "teixir ciutat i complicitats".

En la mateixa línia, Conesa ha encoratjat a "continuar". "Aquest país i aquesta ciutat tenen grans reptes a desenvolupar", ha remarcat, afegint que "per tots els que han fet que no es perdi l'esperit de poble, hem de continuar".

L'acte ha finalitzat amb una copa de vi Maius, i la degustació d'embotits, formatges i torrades de tomàquet i ceps per gentilesa de Rebostqgat.cat.

Durant l'acte s'ha pogut adquirir el nou número  FOTO: Artur Ribera

Ja es pot adquirir a través del web www.monsantcugat.cat per 8 euros l'exemplar. Si et vols fer subscriptor i rebre les dues edicions l'any a casa, per només 15 euros l'any, gaudiràs dels monogràfics. per fer-te'n, envia un mail a administracio@totmedia.cat o truca al Tel. 93 590 00 86.

Món Sant Cugat, el monogràfic del TOT Sant Cugat que es publica dos cops l'any, un al gener i l'altre al juny, va dirigit a la gent com tu, que vol anar més enllà. Que vol descobrir, aprofundir i entendre la realitat més propera. La primera edició ha estat un èxit d'acollida, la qual cosa us agraïm. Món Sant Cugat us ofereix continguts divulgatius sobre l'actualitat i el patrimoni històric, cultural, social, econòmic i humà santcugatenc amb un format atractiu i de qualitat.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem