La comissió educativa de la Floresta reclama un espai jove autogestionat

Demanarà a l'Ajuntament un espai per engegar una prova pilot a partir del setembre davant la "manca d'espais" per joves a la Floresta

La comissió educativa de la Floresta té la voluntat d'engegar un espai jove autogestionat al barri per donar resposta a la "manca d'espais pels joves". Així ho ha explicat Sandra González, membre de la comissió, durant el Consell de barri del districte celebrat aquest 5 de maig. Per això, reclamaran un espai a l'Ajuntament de Sant Cugat amb la intenció de posar-lo en funcionament, en fase de prova pilot, a partir del setembre.

"No tenim espais de trobada. A partir dels dotze anys, quan surten de l'escola, no hi ha res. Els projectes per joves estan fora de la Floresta". Així ha argumentat González la necessitat d'impulsar un lloc de trobada pels joves florestans, amb l'objectiu "d'oferir una alternativa al seu temps lliure". La idea seria que l'espai estigués disponible de dilluns a divendres a les tardes.

L'aposta de la comissió és un model de gestió cívica i ciutadana i demanar a l'Ajuntament la gestió d'un espai municipal (incloent-hi el pressupost, l'organització...). L'autogestió és un pilar bàsic de la proposta i una possible entitat que se'n podria encarregar, segons s'ha comentat durant el Consell, seria l'Assemblea de Joves de la Floresta.

La idea amb la que està treballant la comissió educativa és la de separar l'activitat de l'espai entre els adolescents de 12 a 17 anys i els joves de més de 17 anys. El funcionament del casal recauria en aquests dos col·lectius, a través d'assemblees autoorganitzades. En el cas dels més petits, hi hauria un dinamitzador professional. "Ells mateixos decidiran quines activitats volen fer", ha destacat González.

Amb tot, Sandra González ha defensat que oferir oportunitats als joves perquè es passin el seu temps lliure a la Floresta també és una manera de "preservar la identitat" del barri i fomentar la seva participació en la vida pública.

El Consell de barri

Aquest 5 de maig s'ha celebrat una nova sessió del Consell de barri de la Floresta, amb una cinquantena de veïns al Centre Social i Sanitari. La Festa Major del barri, el pla de millora urbana, el manteniment dels carrers i dels boscos, els diners de lliure disposició i la mobilitat al districte són algunes de les qüestions que s'han posat damunt la taula.

El TOT anirà explicant amb detall tots aquests temes durant els pròxims dies.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem