La Coordinadora d'Entremesos participa en el Som Cultura Popular

'El conte com a eina de transmissió de la cultura tradicional' és l'activitat educativa que presentarà la Coordinadora

La Coordinadora d'Entremesos de Cultura Popular i Tradicional Catalana de Sant Cugat participarà en el Som Cultura Popular en el Fòrum d'Educació i Cultura Popular. La Coordinadora presentarà l'activitat educativa titulada 'El conte com a eina de transmissió de la cultura tradicional', que tindrà lloc diumenge 28 de gener a les 12 hores a l'Auditori Biblioteca de Can Fabra, de Barcelona. 

L'activitat proposada tracta de l'experiència de fer servir el conte il·lustrat per transmetre la història del Joan i la Marieta i com ha servit de punt de partida per fer altres contes. Aquesta activitat va començar el curs 2011-2012 i fins al curs 2016-2017 han portat la història a 3.950 alumnes d'escoles públiques, concertades i privades de Sant Cugat. A més, també l'han explicat a altres col·lectius fora de l'àmbit escolar. 

Cal destacar que al conte apareixen diverses tradicions de la ciutat com: els gegants, l'Aplec de Sant Medir o el Paga-li. L'objectiu final que té la Coordinadora és possibilitar "que el màxim de gent conegui i estimi la cultura popular del nostre municipi". 

El format de conte il·lustrat permet als nens i nenes de totes les edats seguir la història fàcilment. Tot i això, introdueixen definicions dins la mateixa narració per fer el text més entenedor i l'adapten una mica pels alumnes d'educació infantil.

El Fòrum se celebrarà els dies 25, 26, 27 i 28 de gener a l'Auditori-Biblioteca de Can Fabra (C/ del Segre, 22-32, Barcelona).  El dijous 25 tindrà lloc la inauguració; divendres 26 es presentaran les ponències; dissabte 27 i diumenge 28 tindran lloc les presentacions de les activitats educatives que han estat seleccionades en l'àmbit de centres educatius, ampes, ajuntaments i associacions culturals.

 
Comentaris

Destaquem