La Creu Roja atén més de 1.800 persones amb drogodependència a Catalunya

Espai que el TOT Sant Cugat cedeix a les entitats locals

En motiu del Dia Internacional de la lluita contra l’ús Indegut i el tràfic il·lícit de drogues, que s’ha commemorat el 26 de juny, la Creu Roja ha fet balanç dels seus projectes adreçats a persones amb drogodependència, en què va atendre 1.824 usuaris i usuàries durant el 2014.


Els seus principals serveis per a aquest col·lectiu són el SAPS (Servei d’Atenció i Prevenció Sociosanitària), l’ARD-Lluís Companys (Àrea de Reducció de Danys) (731 persones durant el 2014), el CAS (Centre d’Atenció i Seguiment de Toxicomanies) (918) i el PADS (el Programa d’Ajuda a Domicili per a malalts de Sida) (124).

Aquests serveis, ubicats en diferents punts de Barcelona, presten servei principalment a la ciutat i d’altres localitats properes de l’àrea metropolitana.

D’altra banda, a Tarragona, la Creu Roja compta amb un Programa d’Intercanvi de Xeringues.

En l’àmbit de la prevenció, Creu Roja Joventut també desenvolupa el programa SOM.NIT de prevenció de riscos en el consum de drogues entre els joves, posant punts informatius sobre els efectes de determinades substàncies en espais d’oci nocturn.


Projectes de reducció de danys (SAPS i l’ARD)
El SAPS és un servei d’atenció integral i de reducció de danys que funciona des de 1993 en el barri del Raval, al qual es va afegir l’ARD l’any 2011 en el barri del Casc Antic de Barcelona. Des de 1993, ambdós serveis han realitzat 730.838 actuacions, atenent a un total de 13.450 persones ateses.


Gràcies a ells, s’està disminuint progressivament el nombre de persones usuàries de drogues en actiu i alta vulnerabilitat que requereixen el suport de la Creu Roja.

Aquests dos serveis han realitzat 30.539 actuacions entre 731 usuaris diferents durant el 2014. Això suposa una disminució d’un 11,29% en nombre d’usuaris, però un augment del 4,48% del nombre d’intervencions respecte el 2013.

Això implica una major atenció a persones consumidores de llarga evolució i amb greus processos d’exclusió social, que demanden un major nombre d’intervencions per tal de cobrir les seves necessitats.

Per a més informació:
C/ Sant Juli, 2
Tel. 93 674 23 83
formacio.scugatrubi@creuroja.org
www.creuroja.santcugatentitats.org

 
Comentaris

Destaquem