La Creu Roja impulsa més de 177 projectes empresarials a Catalunya

Creu Roja publica periòdicament informació sobre l'entitat

La Creu Roja a Catalunya celebra enguany el 15è aniversari del Pla d’Ocupació creat per millorar la ocupabilitat de les persones en situació de major vulnerabilitat i per ajudar-les en la recerca de feina.

La institució humanitària ha atès des d’aleshores 1.271 persones en projectes d’emprenedoria, la meitat de les quals són dones.


La Creu Roja ha promogut l’emprenedoria i l’autoocupació de les persones amb menys oportunitats mitjançant iniciatives de desenvolupament empresarial a Barcelona, Sabadell i Tarragona, que han permès la creació o bé la consolidació de més de 177 negocis.


Aquest és el cas de l’Anderson i en Richard, dos joves emprenedors de 22 anys que després de posar-se en contacte amb la Creu Roja a Tarragona han pogut iniciar un negoci de rentat de coxes a Reus: “la Creu Roja ens ha ajudat a trobar finançament per al nostre negoci i ens ha donat suport econòmic per algunes despeses”, afirmen.


L’autocupació, és una alternativa professional per a aquelles persones en situació de vulnerabilitat que cerquen incorporar-se al mercat laboral impulsant un projecte empresarial propi.

Actualment, emprendre comporta un alt risc i multiplicitat de dificultats. Per aquest motiu, des de l’entitat és fonamental fer un assessorament acurat per valorar la viabilitat del projecte així com comptar amb els recursos necessaris per poder realitzar un seguiment idoni durant i després de la seva posada en marxa.


Les actuacions de la Creu Roja en matèria d’autoocupació s’adrecen a donar suport i seguiment personalitzat a cada persona que vol emprendre, des del naixement de la idea de negoci fins a la seva consolidació.

Per aquest motiu, es realitzen accions d’informació, orientació i assessorament tant grupals, com individuals. També s’acompanya les persones en la recerca de finançament i periòdicament s’organitzen accions formatives per a la millora de les competències empresarials.

Per a més informació:
C/ Sant Juli, 2
Tel. 93 674 23 83
formacio.scugatrubi@creuroja.org
www.creuroja.santcugatentitats.org

 
Comentaris

Destaquem