La cultura popular i l'esport, protagonistes en el primer dia de la Festa de Tardor

La 42a edició de la Festa de Tardor se celebra aquest dissabte, 28, i diumenge, 29 d'octubre

Les entitats de cultura popular i les esportives seran les protagonistes de la primera jornada de la 42a edició de la Festa de Tardor, que dona el tret de sortida aquest dissabte, 28 d'octubre.

Sota el lema 'No perdis el tren!', el manifest de la Festa de Tardor d'aquest any farà una reflexió de la importància que ha tingut sobre Sant Cugat l'arribada del tren. En aquest sentit, el membre de la comissió de la Festa de Tardor Jordi Casas ha destacat que "la reflexió final del manifest és el fet de no perdre el tren, com diu el lema. De continuar evolucionant com a ciutat i continuar treballant".

Tot i això, la Festa de Tardor sempre ha tingut un missatge reivindicatiu. En aquest cas, Casas ha afegit que la reivindicació anirà cap a la petició que es millorin les tarifes del tren.

Programació de dissabte

La Festa de Tardor donarà el tret de sortida aquest dissabte 28 d'octubre amb les entitats de cultura popular i esportives com a protagonistes.

Entre les 10.00 i les 13.00 h tindrà lloc la Trobada de Puntaires de Catalunya als Jardins del Paga-li Joan. Serà entre les 11.00 h i les 14.00 h quan les entitats de cultura popular de Sant Cugat actuaran a la plaça d'Octavià. Paral·lelament, a partir de les 12.00 h del migdia, les entitats esportives faran diverses exhibicions a la plaça del Rei.

Com que la celebració de la 42a Festa de Tardor coincideix amb la celebració dels 100 anys de l'arribada del tren a Sant Cugat, durant tota la jornada hi haurà activitats relacionades amb l'efemèride. En aquest cas, cal destacar els 'Tallers familiars per conèixer la història del tren', que hi haurà al Museu de Sant Cugat entre les 10.00 h i les 14.00 h. Així com la visita comentada “Al tren! Cent anys de ferrocarril a Sant Cugat”

Ja a la tarda, continuaran les actuacions de les entitats de cultura popular a la plaça d'Octavià, entre les 17.00 h i les 20.30 h. En aquest cas, cal destacar l'actuació castellera amb els castellers de Vilafranca i els de Sabadell.

També a la plaça d'Octavià, a les 17.30 h, tindrà lloc la xocolatada solidària. I, a les 20.30, se celebrarà el Correfoc infantil i per adults, amb els Diables de Sant Cugat i els Trabucaires, per alguns dels carrers del municipi. Ja a les 21.30 h començarà el sopar a la plaça i a les 22.15 la portàtil FM.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem