La cursa 'Mou-te pel Parkinson' vol arribar als 100 km a Sant Cugat

El Dia Mundial contra la malaltia es commemora a la ciutat aquest diumenge, 17 d'abril, amb activitats populars

El Dia Mundial de Parkinson (11 d'abril) es commemora enguany a Sant Cugat aquest diumenge, 17 d'abril, amb una caminada popular. A més, dissabte dia 30 es farà un concert solidari. "Fem activitats de conscienciació, amb un to festiu, per fer visible la problemàtica a la ciutadania, i mostrar la feina de l'associació perquè ningú hagi de passar la malaltia sense ajuda", destaca el president de la delegació local de l'Associació Catalana per al Parkinson (ACAP), Esteve Sala.

D'11 a 14 hores d'aquest diumenge se celebra una nova edició de "Mou-te pel Parkinson". Una jornada entorn del Monestir que consta d'una caminada popular i de diferents tallers.

Els participants podran recórrer el circuit de 330 metres tants cops com vulguin. "L'objectiu és superar els 50 km i, si pot ser, arribar als 100 km", apunta Sala. Tot plegat, per fer visible l'associació i recaptar fons, ja que un seguit de patrocinadors faran una aportació econòmica per cada quilòmetre recorregut.

En paral·lel, durant el matí es faran un seguit de tallers per fer visibles els efectes de la malaltia. "Seran diferents jocs de situació perquè la gent entengui els inconvenients que genera la malaltia; com és trigar cinc minuts a cordar-se un botó, per exemple", aclareix Sala.

Música solidària

Les activitats es presentaven dilluns, 11 d'abril  FOTO: C.Caballé

A més de la jornada de dia 17 d'abril, el dissabte dia 30, a les 19 hores, se celebrarà el tradicional concert benèfic pel Parkinson de Joventuts Musicals. Enguany el protagonitzarà el Cor DeDama a l'Aula Magna de l'escola Municipal de Música. Les entrades ja es poden adquirir per 10 euros, i es pot col·laborar amb entrades 'Fila zero'.

"Estem convençuts de la importància de la música com a teràpia", explica Yelina Vàzquez, de Joventuts Musicals. Uns beneficis que des de l'associació s'estan impulsant amb tallers de musicoteràpia, com remarca Sala.

El Mou-te pel Parkinson se celebra el 17 d'abril  FOTO: C.Caballé

Actualment, l'associació compta amb 50 associats, una trentena dels quals estan afectats per la malaltia. Igualment, s'està donant un impuls a la secció de joves. "A Sant Cugat hi ha persones joves afectades per la malaltia, i fer-hi front amb trenta anys és molt dur. Volem visibilitzar la tasca de l'entitat perquè ho coneguin", explica Sala.

Les activitats del Dia Mundial de Parkinson a Sant Cugat, a més, compten amb la col·laboració d'Ajudem-nos, "una entitat que s'encarrega d'ajudar les entitats de la ciutat a buscar patrocinadors i recursos econòmics per poder fer la seva tasca", apunta la tinenta d'alcalde de Benestar i Ciutadania, Susanna Pellicer.

Entre altres activitats, destaca el conveni signat amb el restaurant Can Ametller, pel qual cada mes s'elaboren unes postres solidàries que s'incorporen a la carta, i de les quals es destina un euro a una entitat.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem