La demanda de les beques menjador augmenta en 100 sol·licituds en només un any

Es calcula que abans de finalitzar l'any docent unes 200 famílies més podrien demanar aquestes ajudes

La demanda de beques menjador ha augmentat durant aquest curs escolar a Sant Cugat. L'Àrea de Serveis Socials ha registrat 100 peticions més en aquest inici de curs que durant el mateix període de l'any passat. 

Tot i aquest creixement, l'Ajuntament preveu que abans que finalitzi l'actual any docent, la demanda d'ajudes per fer front a la quota de menjador podria arribar a les 200 sol·licituds més. Per fer front a aquest augment la partida pressupostària destinada a aquestes ajudes s'ha augmentat dels 778.000 euros per al curs 2015, als 990.000 euros d'aquest any, un increment del 27,25%.



"La feina és precària i això fa que encara que hi hagi gent que retorni al mercat laboral, els sous són tan baixos que necessiten ajudes i prestacions per fer front al seu dia a dia", ha indicat Marina Pous, responsable territorial de Càritas a Sant Cugat. Pous, que està en contacte cada dia amb els col·lectius amb risc d'exclusió social, ha explicat també que aquesta tendència fa un any, any i mig que l'estan detectant les diverses entitats socials que treballen a la ciutat. La membre de l'associació del tercer sector ha afegit que amb aquesta aportació, les famílies asseguren "un plat a taula cada dia" i ha dit que majoritàriament els que recorren a les ajudes socials "són famílies amb fills a càrrec".

 
Comentaris

Destaquem