La Diada de la No-Violència commemora l'aniversari de la mort de Gandhi

La jornada se celebra aquest diumenge, 28 de gener, a la plaça Quatre Cantons i a la plaça de l'alcalde Magí Bartralot

El Dia Escolar de la No-Violència i la Pau d'enguany es farà en commemoració del 70è aniversari de la mort de Mahatma Gandhi. Aquest diumenge, 28 de gener, a la plaça Quatre Cantons i a la plaça de l'alcalde Magí Bartralot tindrà lloc la jornada d'actes que organitza la Universitat Internacional de la Pau (Unipau)

A les 12 hores del migdia el president de la Unipau, Arcadi Oliveres, farà un parlament de presentació de la Diada a la plaça dels Quatre Cantons. A continuació, també es farà una petita lectura dramatitzada entorn de l'assassinat de Gandhi, amb un text original del professor José María Perceval. 

D'altra banda, a la plaça de Magí Bartralot, s'exposarà el projecte "Murs" que han realitzat els alumnes de 4t de primària de les escoles l'Olivera, Pi d'en Xandri i Joan Maragall. Aquest treball es centra en l'exclusió que generen els murs i fronteres visibles i invisibles i té l'objectiu d'acostar als infants aquesta realitat des d'una perspectiva socioafectiva. 

El Dia Escolar de la No-Violència i la Pau el va impulsar el 1964 l’educador, poeta i pacifista mallorquí Llorenç Vidal. Durant aquesta jornada, escoles, instituts i centres educatius d’arreu del món organitzen diferents activitats per difondre els valors de la noviolència i la pau.

 
Comentaris

Destaquem