La FaPaC reclama a Educació que faci pública la 13a escola de Sant Cugat

La Federació d'Associació de Pares i Mares d'Alumnes de Catalunya reclama al departament d'Educació que faci pública la 13a escola de Sant Cugat abans que acabi el període de preinscripció

La Federació d'Associació de Pares i Mares d'Alumnes de Catalunya demana al departament d'Educació de la Generalitat, a través d'un comunicat, que faci pública la 13a escola de Sant Cugat abans que acabi el període de preinscripcions. De fet, fa unes setmanes, ja es va anunciar que la 13a escola es posaria en funcionament el curs 2019 - 2020 si les places que s'oferien sumant tots els centres educatius no responia a la demanda d'alumnes.

Més info: La 13a escola començarà el curs vinent si falten places en les preinscripcions

En aquest sentit, i tenint en compte que el director de Serveis Territorials del Vallès Occidental, Jesús Viñas, va anunciar que l'oferta de places públiques per a Sant Cugat seria la mateixa per al curs vinent que la que es va oferir per aquest curs (24 grups), i el fet que s'obriria aquesta 13a escola en cas que la demanda superés l'oferta, passant de 25 a 24 grups, la FaPaC manifesta que "la planificació escolar correspon al Departament d'Educació segons les dades de padró facilitades per l'Ajuntament" i que "per tal de garantir un procés de preinscripció amb igualtat de condicions de totes les famílies i per transparència en l'accés d'aquestes al conjunt de les escoles és necessari que les places dels centres s'ofereixin des del moment que s'anuncia l'oferta inicial de places escolars".

A més, des de la federació assenyalen que "l'alumnat que accedeixi a la 13a escola hi accedeixi per criteris de proximitat i de distribució equilibrada de l'alumnat, i no de derivacions de l'alumnat rebutjat dels centres que hagin quedat plens".

Així, recorden al Departament d'Educació que "anunciar una nova escola en mig d'un procés iniciat de preinscripció és una irregularitat molt greu que impedeix que tot l'alumnat pugui accedir amb igualtat de condicions a tota l'oferta educativa". Per aquest motiu, la FaPaC insta "al Departament d'Educació i al Govern Municipal a garantir un procés transparent en la preinscripció i informar d'on s'ubicarà la 13a escola". En aquest sentit, cal recordar que el període d'inscripcions comença el divendres 29 de març.

 
Comentaris

Destaquem