La feina del Servei Local de Català

El Servei Local de Català i el seu recorregut durant aquest any

Ja fa un any d’ençà que, des del Servei Local de Català, vam iniciar aquesta secció.

Durant aquest temps hem après d’on ve l’expressió “Tocar el dos”, hem conegut alguns vallesanismes propis de Sant Cugat i hem parlat de paraules que ens pensem que són correctes i no ho són (guixeta) o, al contrari, de paraules que ens semblen barbarismes i resulta que són correctes (taquilla).
 
 
També us hem recomanat lectures, hem repassat quines són les figures del pessebre i hem après a distingir entre mitja, mitjana i mitjà. Fins i tot, hem repassat alguns fenòmens fonètics, ens hem acostat al vocabulari meteorològic i hem descobert quins són els diccionaris del segle XXI.
 

Ara que comença un nou curs, i que tornem de les vacances amb energies renovades, us volem animar a millorar els vostres coneixements de català. Per a això, podeu seguir-nos en aquesta secció o també us podeu apuntar a un dels molts cursos diversos que oferim: grups de conversa, tallers d’escriptura creativa, seminaris de reforç d’ortografia...
 

Recordeu que, a més, podeu participar en els jocs lingüístics que us proposarem, que acostumem a premiar amb activitats relacionades amb la cultura catalana. Endavant amb el català, doncs!

El Facebook de l'entitat. 

 
Comentaris

Destaquem