La Festa Major Alternativa denuncia el 'Sant Cugat del silenci'

Seran quatre dies de festa, repetirà la Batalla de Penyes, i es mantindrà el model dels darrers anys

La Festa Major Alternativa de Sant Cugat 2016 es va perfilant amb la crítica a les dificultats d'accés a l'espai públic de les entitats com a eix temàtic. Una proposta que ja s'està difonent mitjançant les xarxes socials, on l'Assemblea de la FMA ha engegat un concurs de cartells que consisteix en "adaptar cartells de pel·lícules antigues de terror en clau d'humor polític".

Així ho ha explicat Andreu Massafred, membre de l'assemblea, qui també ha convidat aquells que ho desitgin a compartir les seves creacions mitjançant el Facebook de la FMA. Una Festa que enguany "farà una mica de crítica a les dificultats que tenim les entitats per fer activitats al carrer", ha confirmat.

La Festa Major Alternativa, en la seva vuitena edició, durarà quatre dies, de dimecres a dissabte, coincidint amb la Festa Major de Sant Cugat que se celebra del 28 de juny al 3 de juliol. "La festa començarà amb el muntatge de la festa amb tothom qui vulgui participar-hi, i es faran les activitats habituals. Seguirem el model dels últims anys, amb concurs de truites i concerts a la nit, i repetirem la Batalla de Penyes que vam iniciar l'any passat", ha explicat Massafred.

Un dels cartells del concurs

La ubicació, encara és una incògnita. "Estem tenint reunions amb l'Ajuntament per saber la ubicació de la Festa. Estem una mica preocupats, perquè no podem tancar cartell sense saber a quina plaça estarem, ja que hi ha aspectes tècnics que necessitem saber. Hi estem treballant, i ben aviat hauríem de tenir una resposta", ha aclarit.

Mentre, des de l'assemblea, continuen treballant en la preparació de la festa. Una assemblea que enguany s'ha obert a la participació de tothom que ho desitgi. "Ha estat un èxit, hi ha molt agent, i és fantàstic, perquè és el nostre objectiu: que participi tothom i sigui una festa del poble", ha remarcat Massafred.

L'assemblea es reuneix cada dilluns, a les 19.30 hores, a Cal Temerari.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem