La Fundació Pere Tarrés cerca donatius pel pla "Cap infant sense colònies"

Aquest any es preveu incrementar un 12% el número de beques per colònies i casals socials

Amb l'objectiu que cap infant amb risc d'exclusió social es quedi sense el seu espai de lleure aquest estiu i de donar a conèixer la importància de l’educació en el lleure, la Fundació Pere Tarrés ha tornat a posar en marxa la seva campanya "Cap infant sense colònies". La fundació, que en els darrers 7 estius han becat 17.262 infants, preveu incrementar un 12% el número de beques per colònies i casals socials i és per això que ha iniciat el període per recollir aportacions econòmiques.

La campanya “Cap infant sense colònies” pretén evitar que l’accés a l’educació en el lleure sigui un factor més d’exclusió social, ja què la Fundació Pere Tarrés considera que l’educació en el lleure ajuda a pal·liar els efectes de les desigualtats socioeconòmiques dels infants en risc d’exclusió social. “Es tracta d’una educació integral i complementària a l’escolar, que genera igualtat d’oportunitats socials i educatives”, apunta Rafael Ruiz de Gauna, director Xarxa de Centres Socioeducatius de la Fundació Pere Tarrés. 

Segons la fundació, encara que els indicadors macroeconòmics són positius, hi ha moltes famílies per a les quals aquesta recuperació no ha arribat i els impedeix, entre altres coses, que els infants puguin gaudir d’activitats de lleure durant l’estiu. Pere Tarrés pretén becar 4.500 nens i nenes en total.

1 de cada 3 infants es trobaven en situació de risc de pobresa

Uns nens juguen en un dels casals que organitza la Fundació Pere Tarrés FOTO: Cedida

Entre l’any 2008 i 2015, les famílies més pobres van perdre un 21% de la seva renda de mitjana. En les famílies amb menys recursos econòmics, els diners mensuals disponibles un cop descomptats les despeses d’habitatge ha passat dels 233€ el 2008 als 130€ el 2015. L’any 2015, 1 de cada 3 infants es trobaven en situació de risc de pobresa.

A més a Espanya, la taxa d’abandonament escolar ha augmentat entre el 20% més pobre de la població, passant del 28% al 2005 al 36% al 2015, segons les dades amb les que treballa la Fundació Pere Tarrés.

Els infants en una activitat FOTO: Cedida
 
Comentaris

Destaquem