La jornada 'Alimentem Collserola' apropa la transició agroecològica a la ciutadania

El projecte va arrancar el 2016 amb l'objectiu de transformar els sistemes alimentaris dels municipis del Parc de Collserola per fer-los més justos i sostenibles

La jornada Alimentem Collerola va aplegar una cinquantena de persones, tant representants d'entitats i administracions del parc com veïnes i veïns a títol individual, al Casal de Torreblanca el passat dissabte 18 de novembre. L'objectiu de la trobada era promoure la participació ciutadana en la transició agroecològica del Parc, un projecte impulsat pel Consorci del Parc Natural de Collserola, que compta amb la dinamització de l'Associació Arran de Terra i el suport dels ajuntaments del Parc. 

Al llarg de la jornada es van presentar els principals reptes i potencialitats dels diferents àmbits del sistema alimentari de Collserola (producció, comercialització i consum, entre d'altres) i es van donar a conèixer algunes de les experiències que ja estan impulsant aquesta transició, com les cooperatives de producció ecològica. També es va realitzar un mapatge de les gairebé 200 iniciatives que promouen l'agroecologia a Collserola. 

La jornada vol ser el tret de sortida del procés participatiu que ha de permetre validar la diagnosi del sistema alimentari de Collserola. Fet això, el següent pas serà elaborar el disseny del Pla d'acció per la transició agroecològica, que es durà a terme a la propera cita amb la ciutadania programada pel dissabte 24 de febrer. 

En la jornada es va elaborar un mapeig participatiu de les diferents iniciatives que promouen la transició agroecològica al Parc de Collserola FOTO: Arran de Terra

 
Comentaris

Destaquem