La lluita contra la violència masclista centra la 1a Jornada feminista d'Hora Bruixa

L'objectiu de la jornada és visibilitzar la lluita feminista i acostar-la a la ciutadania

El parc de Can Vernet ha acollit aquest diumenge, 15 de maig, la I Jornada feminista a Sant Cugat. El col·lectiu feminista Hora Bruixa ha organitzat un diada de diverses activitats com xerrades, taules rodones i altres actes per a conscienciar als santcugatencs sobre la violència de gènere

Hora Bruixa és un col·lectiu de dones feministes i revolucionàries aplegades amb l'objectiu de lluitar contra el sistema patriarcal mitjançant la creació d'un espai de formació i empoderament enfocat a evitar els casos de violència de gènere. 

La I Jornada feminista ha donat el tret de sortida a les 12.00 h amb una xerrada a l'aire lliure sota el nom "Violència masclista als moviments socials" a càrrec de Justa Revolta, el col·lectiu antisexista de Sabadell, i el col·lectiu de les feministes de Gràcia com a convidades en el qual hi ha assistit una quarantena de persones. 

"Volíem treure la lluita feminista al carrer", explica Alba Elvira, membre d'Hora Bruixa. "Creiem que hi ha molta necessitat de parlar sobre el feminisme i de com fer front al sistema patriarcal, a les desigualtats de gènere, discriminacions...".

L'activista feminista comenta que "és una primera jornada que volem consolidar a Sant Cugat, però que encara no sabem amb quina periodicitat. El nostre objectiu és fer visibilitzar la lluita feminista i acostar-la a la ciutadania oferint un ventall tant d'activitats més formatives com lúdiques". 

Respecte a la resposta dels santcugatencs en referència a aquests actes reivindicatius, Elvira explica que des d'Hora Bruixa estan molt satisfetes, ja que "sempre veiem cares noves i cada vegada assisteix més gent".

El col·lectiu ha celebrat la 1a jornada amb un programa ple d'activitats entre les 12.00 del migdia i les 22.00 de la nit. 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem